Τρίτη 27 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Απορρίπτουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα

Νέα συγκέντρωση στη Βουλή αύριο στις 6 μ.μ., μέρα ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο

Με νέα συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, εκπαιδευτικοί, γονείς και εργαζόμενοι δηλώνουν για μια ακόμα φορά ότι απορρίπτουν το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση κατακαλόκαιρο προωθώντας την ταξική κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση, φέρνοντας ασφυκτικό έλεγχο στους εκπαιδευτικούς.

«Δεν θα σταθούμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε επιχείρηση, που θα αναζητεί χρήματα από γονείς, από ιδιώτες, αλλά και από χορηγούς για να λειτουργήσει», δηλώνουν καλώντας στην αυριανή κινητοποίηση τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Οικοδόμων Αθήνας, Φαρμάκου Αττικής, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττική και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά!», δηλώνουν σωματεία εκπαιδευτικών της Αττικής που καλούν στην κινητοποίηση. Οπως τονίζουν, «δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε "καλά" και σε "κακά", σε "πλούσια" και "φτωχά". Που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας».

Απέναντι στα παραπάνω, αντιτάσσουν τα αιτήματα: «Ολα τα σχολεία να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και στήριξη, με σύγχρονες υποδομές, εργαστήρια και εξοπλισμό. Να μη βάζει ο γονιός το χέρι στην τσέπη για να μορφωθεί το παιδί του. Ολόπλευρη μόρφωση, σύγχρονα, επιστημονικά θεμελιωμένα και κατανοητά σχολικά βιβλία και αναλυτικά προγράμματα ίδια για όλα τα παιδιά. Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής. Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΛΜΕ.

Με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, κινητοποιήσεις διοργανώνονται αύριο και σε άλλες πόλεις:

  • Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, από την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, εργατικά σωματεία, ΕΛΜΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Πικετοφορία διοργανώνει στις 8 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ξεκινώντας από το Αρχαίο Θέατρο.
  • Στην Ξάνθη, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας στις 10.30 π.μ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση σήμερα στο υπουργείο(29/6/2021)
Κινητοποιήσεις για κενά και αξιολόγηση(2/12/2014)
Νέα συγκέντρωση σήμερα ενάντια στις συγχωνεύσεις(11/6/2014)
Λείπουν 90 εκπαιδευτικοί από δημοτικά - νηπιαγωγεία(16/1/2014)
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από τα σχολεία(10/4/2013)
Σχολεία οδηγούνται σε λουκέτο(19/1/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org