Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Να σηκώσουμε τα μανίκια

Ονομάζομαι Καταφυγής Πάνος. Τα τελευταία 10 χρόνια κατοικώ μόνιμα στο Λαύριο. Το 1978 δέχτηκα την ύψιστη των τιμών. Το τιμημένο ΚΚΕ μου άνοιξε την αγκαλιά του και με δέχτηκε σαν μέλος του Κόμματος. Αγοράζω «Ριζοσπάστη» τουλάχιστον 12-15 φορές το μήνα. Τις υπόλοιπες από το διαδίκτυο. Θα μπορούσα να έχω συνεχή ενημέρωση από το διαδίκτυο, αλλά η ιεροτελεστία του να γυρίζεις σελίδα τη σελίδα είναι η μαγεία της ανάγνωσης. Εκτός όμως αυτού αγοράζοντας τον «Ριζοσπάστη» συμβάλλω στην οικονομική στήριξή του. Ανέφερα τον «Ριζοσπάστη» για να πω συγχαρητήρια στους συντρόφους που ασχολήθηκαν με τη συγγραφή των 3 κειμένων για τις θέσεις του Κόμματος, ενόψει του 21ου Συνεδρίου.

Τα 3 αυτά κείμενα αύξησαν κατά 50% τις γνώσεις μου για ένα σωρό θέματα. Ο τρόπος γραφής είναι απλός και κατανοητός.

Εμένα προσωπικά τα 3 κείμενα με κάλυψαν σε πολύ σημαντικό βαθμό οπότε η κριτική μου θα είναι στοχευμένη και σύντομη.

Αντικαθιστώ όμως τη λέξη κριτική με τη λέξη τοποθέτηση ή άποψη.

Λοιπόν, η άποψή μου, ξεκινώντας από το πρώτο κείμενο, είναι ότι από το κεφάλαιο 8 έως και το 39 που αναφέρουν αδυναμίες μελών του κόμματος, στελεχών μελών της ΚΕ, όπως επίσης και του ΠΓ δεν θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν. Θα έπρεπε να είναι εσωκομματική ενημέρωση. Θα γίνει όπλο παραπληροφόρησης αριστεριστών, εχθρών και «φίλων» του Κόμματος.

Ολόκληρο το 2ο κείμενο για τις θέσεις με καλύπτει 100%. Μου δίνει γνώση και εφόδια να περάσω πιο στοχευμένα τις θέσεις του Κόμματος. Επίσης αναλύουν οι σύντροφοι με απόλυτη σαφήνεια και με κείμενα κατανοητά ακόμα και για επιρροές με μόρφωση κάτω από τον μέσο όρο.

Θα σταθώ για λίγο στο κεφάλαιο Γ'

Θα το αναφέρω συνέχεια και συνέχεια πόσο απλά, κατανοητά και ακριβή είναι τα στοιχεία. Τώρα έρχομαι στο «ζουμί».

Στην αρχή της σελίδας 21: «πολλά κόμματα διατηρούν τον τίτλο "κομμουνιστικό", αλλά η ιδεολογικοπολιτική και οργανωτική...». Για πληρέστερη ενημέρωση των μελών και των φίλων του Κόμματος μήπως θα έπρεπε να γίνει αναφορά ποια κόμματα είναι αυτά;

Οταν το Κόμμα κάνει μαζώξεις ΚΚ που είναι 70 - 80, ακόμα και 100 και κάνοντας ανάγνωση ένα προς ένα από αυτά τα ΚΚ διαπιστώνω ότι πολλά απ' αυτά δεν έχουν σχεδόν καθόλου δράση.

Πάλι σε αυτές τις μαζώξεις διαβάζω στον «Ριζοσπάστη» μόνο τις τοποθετήσεις του Κόμματος. Ουδέποτε τοποθέτηση άλλων ΚΚ, έστω και με «προβληματική» άποψη.

Τέλος, το τρίτο κείμενο για τις θέσεις του Κόμματος. Το Α' κεφάλαιο μια μικρή εγκυκλοπαίδεια, πολύ καλό εφόδιο για όλους μας. Οσες περισσότερες γνώσεις έχει ο καθένας μας, τόσο πιο εύκολα εκλαϊκεύουμε και διαδίδουμε τις θέσεις του Κόμματος.

Τα ίδια ισχύουν και για το Β' κεφάλαιο. Το κεφάλαιο Γ' είναι συγκλονιστικό. Το διάβασα 2 φορές.

Σύντροφοι και φίλοι του Κόμματος, δεν πρέπει να μας φέρει απελπισία. Πρέπει να μας οργίσει, να μας πεισμώσει. Καλούμαστε όλοι να «σηκώσουμε τα μανίκια». Ο καθένας από εμάς με τα εφόδια που μας έχει δώσει το Κόμμα να πολεμήσουμε για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού - εργατικού κινήματος και όχι μόνο.

Τέλος, τα κεφάλαια Δ, Ε και Στ επίσης του 3ου κειμένου με καλύπτουν πλήρως. Είναι σαφή, βάζουν προβληματισμούς και προτρέπουν στη λύση τους.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΚΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Πάνος Καταφυγής


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ