Τετάρτη 2 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης στην πόλη!

Συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Παρασκευή

«Η παρουσία του Πάιατ είναι ανεπιθύμητη στην Πάτρα. Ο λαός της πόλης πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και η Σούδα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Αραξο».

Με αυτό το κάλεσμα οι Οργανώσεις Αχαΐας και Πανεπιστημίου Πατρών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε συγκέντρωση την Παρασκευή 4 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου, με ομιλητή τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, ενάντια στην παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην πόλη.

Ο πρέσβης των μακελάρηδων αναμένεται να βρεθεί στην πόλη μετά από πρόσκληση σε συνέδριο που οργανώνουν η εφημερίδα «Πελοπόννησος», από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κεντρικούς χορηγούς και υποστηρικτές επιχειρηματικούς ομίλους, με τη συμμετοχή στελεχών της κυβέρνησης της ΝΔ, τραπεζών, πανεπιστημίων, περιφερειακών αρχών, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, διεθνών συμμάχων τους κ.ά.

Κ. Πελετίδης: Προκαλεί τα φιλειρηνικά αισθήματα του πατραϊκού λαού

«Πρόκληση και βαθιά περιφρόνηση των φιλειρηνικών αισθημάτων του πατραϊκού λαού» χαρακτηρίζει την πρόσκληση του πρέσβη των ΗΠΑ και ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης με δήλωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων σημειώνει πως «ο λαός της Πάτρας, δεκαετίες τώρα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, αγωνίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Μόλις πριν λίγες μέρες, μαζικοί φορείς, σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας, συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στις δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, καταδικάζοντας την εγκληματική στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ, καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ.

Πάγιο αίτημα του λαού της πόλης μας και του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η απομάκρυνση των βάσεων του Αραξου και της Ανδραβίδας από την περιοχή μας, να μη μεταφερθούν πυρηνικά στον Αραξο.

Σοβαρές ευθύνες επωμίζονται η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, δημοτικές αρχές και άλλοι φορείς (Πανεπιστήμιο, δημοτικές παρατάξεις κλπ.), όπως επίσης η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που θα υποδεχτούν τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Συνέδριο. Για μία ακόμη φορά, με τη στάση τους, "ξεπλένουν" τις ευθύνες των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Η δημοτική αρχή δεν θα παρευρεθεί στο συνέδριο, αλλά θα είναι στο δρόμο με τον λαό και τη νεολαία της πόλης μας, διαδηλώνοντας ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Πάτρα. Είναι ανεπιθύμητος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ