Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταθερά «σημαιοφόρος» του ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Αμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος, μετείχε χτες σε διαδικτυακή εκδήλωση του «Center for Strategic and International Studies» (CSIS), το οποίο προβάλλεται ως μία από τις πλέον σημαντικές «δεξαμενές σκέψης» των ΗΠΑ.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος εστίασε στις «πρωτοβουλίες» που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση «σε συνεργασία με περιφερειακούς εταίρους και συμμάχους για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», στο ρόλο ευρωατλαντικού χωροφύλακα που επιχειρεί να παίξει στην ευρύτερη περιοχή.

Η «διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ» αποτέλεσε, επίσης, θέμα συζήτησης, όπου υπογραμμίστηκε ο «στρατηγικός χαρακτήρας της αμυντικής συνεργασίας προς όφελος των δύο χωρών, της Συμμαχίας και της ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής», όπως αναφέρεται αρμοδίως.

Παραπέρα, αναφέρθηκε στις «πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον τομέα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των δυνατοτήτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στο πλαίσιο της προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας όσο και στη συνεισφορά τους στην αμυντική και αποτρεπτική θωράκιση του ΝΑΤΟ», δείχνοντας πως βασικός «μπούσουλας» είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, που υπονομεύει παραπέρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως και στην αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπισή τους.

Εξάλλου, σε ένα «ξέπλυμα» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ στα όρια του αστείου, ισχυρίστηκε πως αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίσει... «τη δημοκρατική οπισθοδρόμηση μεταξύ των μελών της και να στηρίξει πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την πολιτική συνοχή του ΝΑΤΟ και θα διακηρύξουν εκ νέου την προσήλωσή της στις αρχές της ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ενότητας», δείχνοντας υποτίθεται την Τουρκία, όταν ακριβώς για τη συνοχή και ενότητα της λυκοσυμμαχίας μπαίνουν για «συζήτηση» στο ΝΑΤΟ όλες οι διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, με χαρακτηριστικά όσα ζητήματα προβάλλει η τουρκική αντιπροσωπεία στον περιλάλητο μηχανισμό αποκλιμάκωσης που στήθηκε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ