Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Διαμαρτυρία ενάντια στην παράδοση της παραλίας σε επιχειρηματίες

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παράδοση της παραλιακής ζώνης στα επιχειρηματικά συμφέροντα πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα σωματεία και φορείς της Καλαμαριάς. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των φορέων και συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου, προκειμένου να διαδηλώσει μαχητικά το αίτημα να ακυρωθεί ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση της μαρίνας Αρετσούς, που αρχικά ήταν να ολοκληρωθεί χθες, αλλά τελικά πήρε παράταση μέχρι τις 14 Ιούλη.

Ο λαός της περιοχής διαμήνυσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην παραχώρηση οποιουδήποτε τμήματος του παραλιακού μετώπου αλλά και για την ακύρωση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα, καθώς και την ανάκληση της θετικής γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς και της Περιφέρειας. Ακόμα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα σχέδια ιδιωτικοποίησης του «Κυβερνείου» και στα παζάρια ΕΤΑΔ - δήμου για την πλαζ Αρετσούς με σκοπό την παραχώρηση έναντι αντιτίμου.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης εκπρόσωποι των φορέων θυροκόλλησαν το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους στην είσοδο του δημαρχείου.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος δήλωσε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους. Οπως τόνισε, «η καπιταλιστική ανάπτυξη την οποία επαγγέλλονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα, εκτός από το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων και τις μειώσεις των μισθών, φέρνει και αποκλεισμούς του λαού από τις ίδιες του τις παραλίες, όπως εδώ στην Καλαμαριά. Αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να περάσει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ