Τετάρτη 12 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
Αφετηρία των αντιιμπεριαλιστικών δράσεων την Κυριακή 16 Μάη στην Αθήνα

  • Συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Αμυνας, πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία και κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Πρωτοβουλίες αντιιμπεριαλιστικής δράσης σε όλη την Ελλάδα μέχρι και τις 30 Μάη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) προχωρά στην οργάνωση πρωτοβουλιών αντιιμπεριαλιστικής δράσης στο δεύτερο 15ήμερο του Μάη σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.

Μέχρι στιγμής έχουν καθοριστεί:

-- Αυτήν την Κυριακή, 16 Μάη, στην Αττική, συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Αμυνας, στη συνέχεια πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία και κατάληξη στην αμερικάνικη πρεσβεία.

-- Στις 20 Μάη στην Πάτρα.

-- Στις 20 Μάη στον Βόλο.

-- Στις 23 Μάη στην Κρήτη, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στην Ανδραβίδα (μηχανοκίνητη πορεία).

-- Στις 29 Μάη στη Θεσσαλονίκη.

-- Στις 30 Μάη στην Αλεξανδρούπολη, στο Ακτιο, στην Καλαμάτα, στην Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, στη Σάμο, στο Στεφανοβίκειο (μηχανοκίνητη πορεία)

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, στις 22 Μάη, μέρα της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γρηγόρη Λαμπράκη, προγραμματίζονται δράσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη, καθώς και στη γενέτειρά του, Κερασίτσα Αρκαδίας, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε πάλη για:

  • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • ΟΧΙ στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
  • Να σταματήσουν η ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe» και όλες οι ασκήσεις που στοχεύουν στην περικύκλωση της Ρωσίας και σημαδεύουν άλλους λαούς.
  • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ, ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Κάλεσμα της ΕΕΔΔΑ

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τα μέλη και τους φίλους της σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, που προγραμματίζει η ΕΕΔΥΕ στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, την Κυριακή 16 Μάη, 6 το απόγευμα, και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην ισραηλινή και την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οπως τονίζει: «Η παρουσία μας στη συγκέντρωση και πορεία είναι αναγκαία όσο ποτέ. Γιατί οι πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών σε σχεδόν κάθε γωνιά της Γης, για την όσο το δυνατό καλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων τους, οικονομικών και γεωστρατηγικών, δυναμιτίζουν την ειρήνη και ασφάλεια όσων λαών δεν βιώνουν ήδη τη φρίκη του πολέμου. ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση, όταν δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, βρίσκουν άλλους εχθρούς για να τους "εκδημοκρατίσουν" και να φέρουν την "ευημερία" στους λαούς με μοναδικό στόχο την καταπάτηση των εδαφών τους, την υφαρπαγή του πλούτου τους, την εξασφάλιση των οδών μεταφοράς του κλεμμένου αυτού πλούτου.

Θα είμαστε εκεί και θα βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας σε όσα οι ιμπεριαλιστές και τα πολιτικά τους φερέφωνα ετοιμάζουν πιστεύοντας ότι δεν θα αντιδράσουμε, δεν θα αντισταθούμε, δεν θα αγωνιστούμε για να τα ανατρέψουμε στην πράξη. Είναι γελασμένοι! Οι λαοί εξοπλίζονται με την πείρα τους, που, αργά ή γρήγορα, θα μετατραπεί σε οργή και αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική φρίκη.

Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός ανίκητος. Ανίκητοι είναι οι λαοί όταν αγωνίζονται για το δίκιο τους!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ