Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ»
Πουλάει 40 ευρώ το διαγνωστικό τεστ στους συνοδούς ασθενών

Σαράντα ευρώ το διαγνωστικό τεστ πουλάει στους συνοδούς των ασθενών η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αιγινήτειο»! Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Μ. Πέμπτη πάρθηκαν δύο τεστ από δύο συνοδούς ασθενών και τη Μ. Παρασκευή τούς κάλεσαν να περάσουν από το λογιστήριο να πληρώσουν από 40 ευρώ, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή σχετική απόφαση της διοίκησης.

Το όλο θέμα έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη (19/11), όταν η διοίκηση του «Αιγινήτειου» αποφάσισε ο αναγκαίος και για τους συνοδούς των ασθενών μοριακός έλεγχος να γίνεται επί πληρωμή. Μάλιστα, η διοίκηση επικαλείται τάχα τη «διευκόλυνσή τους και εφόσον το επιθυμούν, καθώς η ανωτέρω εξέταση απαιτείται για την παραμονή τους σε χώρους του Νοσοκομείου» και επιβάλλει την «τιμολόγηση της μοριακής δοκιμασίας ανίχνευσης SARS-CoV-2 (Real Time PCR) στο ποσό των σαράντα ευρώ (40,00) αποκλειστικά για τους συνοδούς νοσηλευομένων ασθενών».

Η αγωνία των συνοδών - οι οποίοι λόγω των τραγικών ελλείψεων υποκαθιστούν νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό - για τους δικούς τους ανθρώπους συνοδεύεται και με τη σύσταση της πληρωμής των 40 ευρώ «στο Τμήμα Κίνησης Ασθενών κατόπιν σχετικού παραπεμπτικού από τον θεράποντα ιατρό του νοσηλευόμενου ασθενούς». Δηλαδή κάθε συνοδός, αντί να κάνει δωρεάν το τεστ, θα πρέπει να πληρώνει αδρά, σε ένα ακόμα «επεισόδιο» της μετακύλισης της κρατικής ευθύνης στην τσέπη του λαού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org