Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΣΤΙΑΣΗ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Ανοίγουν» με τα «πρωτόκολλα» - απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων

Με «όπλα» την «αυτοδιάγνωση» και τον εμβολιασμό που «σέρνεται», εξαιτίας των ελλείψεων και των ανταγωνισμών στην αγορά των εμβολίων, η κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για «φως στο τούνελ» της πανδημίας τις αμέσως επόμενες βδομάδες, προωθώντας ταυτόχρονα το άνοιγμα του Τουρισμού με τα πρωτόκολλα - απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου αλλά και των Μεταφορών.

Από χτες, Δευτέρα 3 Μάη, «άνοιξε» η Εστίαση μετά από περίπου 6 μήνες. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 11 μ.μ. ενώ ήδη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με καθήμενους, σε εξωτερικό χώρο και χωρίς μουσική, ενώ η λειτουργία τους θα είναι έως τις 22.45.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της Εστίασης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο φορές τη βδομάδα σε self tests, εκ των οποίων το ένα θα διατίθεται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης από τις 15 Μάη και μετά, μέρα επίσημου ανοίγματος του Τουρισμού.

Εξάλλου, «χαλάρωση» των περιορισμών εισόδου από επισκέπτες τρίτων χωρών πρότεινε χτες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πάντως ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η πρόοδος του εμβολιασμού αλλά και τα επιδημιολογικά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Επιτροπή προτείνει η άρση περιορισμών εισόδου να αφορούν όχι μόνο ταξιδιώτες από χώρες με «καλά» επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά κάθε ταξιδιώτη που έχει εμβολιαστεί με τα εγκεκριμένα στην ευρωπαϊκή αγορά εμβόλια, κι αυτό ενώ, όπως είναι γνωστό, ο εμβολιασμός αν και προστατεύει τον εμβολιασμένο δεν έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τη μετάδοση του ιού.

Πρόκειται για πρόταση ενταγμένη στους σκληρούς ανταγωνισμούς ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα και καπιταλιστικά κράτη, αφού εξαιρεί από την άρση των περιορισμών εισόδου εκατομμύρια πολίτες από σχεδόν 50 χώρες, εκτός Ρωσίας και Κίνας, που έχουν εμβολιαστεί με τα δικά τους εμβόλια (Sputnik V, Shinovac, Shinopharm).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ