Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Δίνει «αέρα στα πανιά» των κλινικαρχών, ενώ στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία

«Τελεσίγραφα» στους ιδιώτες γιατρούς για να κρυφτούν οι ευθύνες της για τις ελλείψεις του συστήματος Υγείας

Το χαρτί της «μαϊμού» επίταξης ρίχνει η κυβέρνηση, μαζί με τα «τελεσίγραφα» τάχα του υπουργείου Υγείας προς τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, σε μια ακόμα προσπάθεια να κρύψει τις ευθύνες της για το χάλι των δημόσιων νοσοκομείων τόσο στην Αττική που βράζει από κρούσματα και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Την ίδια στιγμή που αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν μπορεί να συνυπάρχει η επιχειρηματική δράση στην Υγεία με την ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού, η κυβέρνηση δεν βγάζει άχνα για τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία με τις χιλιάδες κλίνες, οι οποίες παραμένουν κενές, περιμένοντας «πελατεία» από τα δημόσια νοσοκομεία που μετατρέπονται σε «μιας νόσου».

Η κοροϊδία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται βέβαια στους όρους με τους οποίους παρακαλάει τον ιδιωτικό τομέα να «συνδράμει» στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αντί να γίνει επίταξη συνολικά όλων των δομών του χωρίς αποζημίωση.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας ως «ευκαιρία» κερδοφορίας, θυμίζουμε ότι ήδη από πέρυσι τον Μάρτη, με ΚΥΑ η κυβέρνηση φρόντισε να διπλασιάσει την τιμή του νοσήλιου, που θα τσεπώνουν οι επιχειρηματίες της Υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για την παροχή κρεβατιών ΜΕΘ non covid στο ΕΣΥ. Επίσης οι κλινικάρχες απαλλάσσονται από τις «υποχρεωτικές εκπτώσεις» clawback και rebate, έχουν το δικαίωμα να ανοίγουν επιπλέον κλίνες ΜΕΘ χωρίς έλεγχο των προδιαγραφών και να δέχονται όποιους ασθενείς θέλουν.

Αυτό άλλωστε έγινε, με τον τραγέλαφο της διαλογής ασθενών από το ένα από τα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που «εντάχθηκε» στην αντιμετώπιση Covid περιστατικών, όταν ανακοινώθηκε ότι θα δέχεται μόνο ...απύρετους ασθενείς! Δηλαδή λίγο πριν το εξιτήριο θα στέλνονται ασθενείς στον ιδιώτη για να τσεπώνει τα συμφωνημένα νοσήλια από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις ποικιλόμορφες ενισχύσεις των ιδιωτών προστίθεται βέβαια και η πρόθεση της κυβέρνησης να τους παράσχει ακόμα και προσωπικό, ειδικευόμενους γιατρούς από τα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία.

Απειλές στους αυτοαπασχολούμενους - ασυλία στους μεγαλοκλινικάρχες

Ολα τα παραπάνω, οι ενέσεις κερδοφορίας, η μίσθωση κρεβατιών βαφτίζονται πότε «επίταξη» και πότε «παραχώρηση των ομίλων». Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών το έχει ομολογήσει εξάλλου: «Δεν πρόκειται για επίταξη. Θα πληρωνόμαστε κανονικά (...) Υπάρχουν επιχειρήσεις με χαμηλή πληρότητα επειδή ο κόσμος φοβάται (...)», είχε πει περιγράφοντας τα παζάρια που κάνει η κυβέρνηση με τους ιδιώτες, για να πάρει κανένα από τα 8.000 κρεβάτια, πάντα με το «αζημίωτο».

Οσο για τα παρακάλια στους ιδιώτες γιατρούς να μπουν και αυτοί στη μάχη και τις απειλές για «επίταξη», πρόκειται για έναν ακόμα άθλιο αντιπερισπασμό, την ίδια στιγμή που παρέχει πολύμορφη «ασυλία» στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας, τα οποία όχι τυχαία σχετίζονται με ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου. Πρόκειται δηλαδή για μια κοροϊδία μέσα στην κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι οι χιλιάδες ελλείψεις σε νοσοκομεία και ΠΦΥ, οι αναμονές - ντροπή των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ θα αντιμετωπιστούν με 200 αυτοαπασχολούμενους γιατρούς.

Τις «απειλές στους αυτοαπασχολούμενους» και την «ασυλία στους μεγαλοκλινικάρχες» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ Γιάτρών, απαιτώντας «τώρα πριν να είναι αργά να αξιοποιηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους το σύνολο των μονάδων Υγείας, όλων των υποδομών και όλου του υγειονομικού προσωπικού του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και των αυτοαπασχολουμένων». Και απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς «να σταθούμε στο ύψος της επιστήμης μας και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο οργανωμένα στον αγώνα για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας. Για να εξασφαλιστεί η περίθαλψη όλων των ασθενών. Αυτή είναι η αναγκαία και ρεαλιστική απάντηση σήμερα».

Και όσο η κυβέρνηση δίνει αέρα στα πανιά των κλινικαρχών, τα προβλήματα που προϋπήρχαν στα δημόσια νοσοκομεία επιδεινώνονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες το πρωί 124 διασωληνωμένοι ασθενείς (Covid και non Covid) στην Αττική βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πάτρα, με γιατρούς και νοσηλευτές στο ΠΓΝΠ τη μια μέρα να είναι στην εφημερία στα Covid και την επόμενη στον εμβολιασμό, 4 διασωληνωμένοι να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, καθώς η πληρότητα στις ΜΕΘ (Covid και non Covid) είναι 100%, στα απλά κρεβάτια μετά την εφημερία έγιναν πάνω από 20 εισαγωγές, έμειναν κενά 4 κρεβάτια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ