Παρασκευή 19 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμάζει το έδαφος για «άνοιγμα» στους ... πελάτες του Τουρισμού

Το έδαφος για να προετοιμαστεί ο λαός για την ανάγκη να «ανοίξουν» δραστηριότητες, χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην ικανοποίηση των αξιώσεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του Τουρισμού και των Μεταφορών, αρχίζει να καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Χτες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι στόχος είναι «να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες, χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας». Πρόσθεσε ότι «αναζητούνται βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σε έναν κοντινό ορίζοντα». Σημείωσε ακόμη πως «οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους είναι πιο ασφαλείς», σε μια συγκυρία μάλιστα που η κυβέρνηση, τις τελευταίες βδομάδες, στέλνει αστυνομικές δυνάμεις για ελέγχους σε πλατείες οι οποίοι οδηγούν ακόμα και σε άγριους ξυλοδαρμούς πολιτών που διαμαρτύρονται για πρόστιμα...

Ολα αυτά δεν είναι άσχετα με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για πίεση από τους μεγάλους ομίλους του Τουρισμού, ώστε μέχρι τις αρχές Μάη να ξεκινήσουν να γεμίζουν τα ξενοδοχειακά τους συγκροτήματα με πελάτες από όλο τον κόσμο. Πιέσεις αντίστοιχες με εκείνες του περασμένου καλοκαιριού, που οδήγησαν στο κουρέλιασμα όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με τα γνωστά αποτελέσματα της έκρηξης των κρουσμάτων το φθινόπωρο...

Την ίδια στιγμή, η Αρ. Πελώνη επέμεινε ότι η κυβέρνηση προχωρά «στην εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση του ΕΣΥ ειδικά στην Αττική», με επιχειρήματα του τύπου ότι ιδιωτικές δομές πλέον νοσηλεύουν Covid ή άλλα περιστατικά. Κι αυτό όταν από έγγραφα των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών προκύπτει ότι στις ιδιωτικές κλινικές που εντάχθηκαν στο σύστημα αντιμετώπισης Covid, μεταφέρονται μόνο ελαφρές περιπτώσεις. Επιπλέον μετακινούνται εκεί ειδικευόμενοι γιατροί από δημόσια νοσοκομεία για να καλύψουν κενά σε προσωπικό, επομένως οι κλινικάρχες έχουν: Και τζάμπα προσωπικό, και ασθενείς χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες, εφόσον δεν είναι βαριά περιστατικά, και άφθονο κρατικό χρήμα. Στο ερώτημα δε που τέθηκε χτες αν συνιστά αυτό επίταξη και «πανστρατιά δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος πέταξε την μπάλα στην εξέδρα:

«Αυτό είναι θέμα ερμηνείας», είπε. «Το προσωπικό του ΕΣΥ είναι άρτια εκπαιδευμένο και πάρα πολύ έμπειρο στο να αντιμετωπίζει περιστατικά Cοvid, εδώ και ένα χρόνο που δίνει τη μάχη», συμπλήρωσε, λες και αμφέβαλλε κανείς για τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών.

Τέλος, για τους εμβολιασμούς η εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «προχωρούν με ασφάλεια, υποδειγματικό τρόπο και γρήγορους ρυθμούς, ανάλογα πάντα με τις ροές που φτάνουν», καθώς στην πραγματικότητα λόγω των καθυστερήσεων που σημειώνονται στις παραδόσεις των δόσεων σε όλη την ΕΕ, παντού τα χρονοδιαγράμματα εμβολιασμού έχουν τιναχτεί στον αέρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ