Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Οι νησιώτες μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα

Ως άκρως αποκαλυπτική χαρακτηρίζει τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους δημάρχους του Β. Αιγαίου, που έγινε προχτές στο Μέγαρο Μαξίμου, η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και καλεί τον λαό του νησιού να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Η ανακοίνωση σημειώνει: «Ξέπλυνε την κυβερνητική πολιτική σε βάρος των ξεριζωμένων, η οποία εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα, γεμίζοντάς τα με φυλακές κατατρεγμένων από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Η Τομεακή Επιτροπή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «πως ο λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της κυβέρνησης τη στιγμή που το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι άμεση και φυσική συνέπεια της κλιμάκωσης των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, στους οποίους και η χώρα μας διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο, τη στιγμή που αποτελεί "εργαλείο διαπραγμάτευσης" στα παζάρια της Τουρκίας με την ΕΕ». Υπογραμμίζει πως «καμιά εγγύηση δεν μπορεί να δώσει ο πρωθυπουργός για τη μείωση των ροών (εκτός και αν εννοεί τις παράνομες επαναπροωθήσεις), όταν το Προσφυγικό είναι σημαντικό κομμάτι της ευρωενωσιακής πολιτικής. Μια σειρά από συμφωνίες της ΕΕ - και ιδιαίτερα η συμφωνία με την Τουρκία - είναι αυτές που εγκλωβίζουν στα νησιά χιλιάδες ανθρώπους και που τα μετατρέπουν σε νησιά - φυλακές απ' όπου κατά βούληση θα αντλούν εργατικό δυναμικό οι μονοπωλιακοί όμιλοι των ισχυρότερων ευρωπαϊκών κρατών».

Παράλληλα, τονίζει πως επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης ως βραχίονα της κεντρικής κρατικής πολιτικής, προκειμένου να περνά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της ΕΕ.

  • Τα σχέδια της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών Χίου και Σάμου καταγγέλλει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» των δήμων Χίου και Αν. Σάμου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοχοποιεί τα θύματα μετανάστες η δημοτική αρχή Ρόδου(2021-04-14 00:00:00.0)
ΑντιΚΚΕ διαστρέβλωση(2021-04-06 00:00:00.0)
«Οχι» στα σχέδια ΕΕ - κυβέρνησης για νησιά φυλακές(2021-03-30 00:00:00.0)
Τα σχέδια της κυβέρνησης να μείνουν στα χαρτιά(2020-01-23 00:00:00.0)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις στα νησιά του Αιγαίου ενάντια στην πολιτική του εγκλωβισμού και της καταστολής(2020-01-22 00:00:00.0)
Σωματεία και φορείς ένωσαν τη φωνή τους για διεκδικήσεις και αλληλεγγύη για τους ξεριζωμένους(2019-11-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ