Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για να κλείσει η χωματερή

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής
Από την πρόσφατη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής
Με σύνθημα «Ολοι στο πόδι! Ξεσηκωμός! Εμπόδιο στο έγκλημα θα είναι ο λαός», η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αττικής διοργανώνει διαδικτυακή σύσκεψη την Τετάρτη 10 Μάρτη, στις 9 μ.μ., για την οργάνωση του αγώνα για να κλείσει η χωματερή στη Φυλή. Ηδη η Συντονιστική Επιτροπή που αντιδρά στην πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για επέκταση του ΧΥΤΑ, έχει καταρτίσει πρόταση με πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις:

Την Τετάρτη 17 Μάρτη, 6.30 μ.μ. αποκλεισμός της Λεωφόρου Φυλής στη συμβολή με τη Λεωφόρο Θηβών.

Τη Δευτέρα 22 Μάρτη, στις 8.30 π.μ. συμβολικός αποκλεισμός του ΧΥΤΑ Φυλής.

Τη Δευτέρα 29 Μάρτη, στις 5.30 μ.μ., στο πάρκινγκ του Θεάτρου Πέτρας μεγάλη αυτοκινητοπομπή Πετρούπολη - Καματερό - Ανω Λιόσια - Ασπρόπυργος.

Τη Δευτέρα 5 Απρίλη, στις 5.30 μ.μ. συμβολικός αποκλεισμός του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ετοιμότητα για ολοήμερο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί:

«-- Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ και για εγκατάσταση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Φυλή. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.

-- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Οχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή.

-- Με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή.

-- Να καθοριστούν κριτήρια καταλληλότητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων, με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

-- Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

-- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος».

(Το e-mail επικοινωνίας της επιτροπής είναι: synt.epitropidytikisattikis@gmail.com)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ