Παρασκευή 5 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Αντιδράσεις και προβληματισμός για το νέο λουκέτο

Εντονο προβληματισμό στον ευρύτερο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των πρωταθλημάτων των μικρότερων κατηγοριών δημιούργησε η απόφαση της κυβέρνησης για παράταση των απαγορεύσεων στον αθλητισμό, στο πλαίσιο των νέων περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν. Συγκεκριμένα, μπαίνει ξανά λουκέτο μέχρι τουλάχιστον τις 16/3 στα πρωταθλήματα που άνοιξαν μόλις πριν από μια βδομάδα, ενώ αναστέλλονται και όσα ήταν υπό έναρξη καθώς και οι προπονήσεις, που είχαν επιτραπεί.

Αμεσα επηρεάστηκαν τα πρωταθλήματα Α1 πόλο ανδρών και γυναικών, Α1 μπάσκετ γυναικών και Α1 χάντμπολ ανδρών, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημέρωσε ότι έπειτα από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις αναστέλλονται και οι προπονήσεις της Α2 ανδρών στις «κόκκινες» περιοχές.

Με το νέο λουκέτο, πρωταθλήματα όπως τα προαναφερθέντα ή η Football League και η Γ' Εθνική στο ποδόσφαιρο ουσιαστικά οδηγούνται πολύ κοντά σε οριστική ματαίωση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα σε βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θα επιδεινώσει την ήδη πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες αθλητές, προπονητές και σωματεία.

Αντιδράσεις και προσπάθεια για «μάζεμα» από την κυβέρνηση

Οι νέες απαγορεύσεις από την κυβέρνηση ξεσήκωσαν έντονες αντιδράσεις στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των αθλητικών ομοσπονδιών. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει πως το νέο λουκέτο στον αθλητισμό προκαλεί «θλίψη και απογοήτευση» και κάνει λόγο για «καταστάσεις που προκαλούν ντροπή». Επισημαίνει δε ότι λίγες μόλις μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής πόλο ανδρών, με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι «εξοργιστική από την πολιτεία η συμπεριφορά προς το άθλημα και τους αθλητές».

Οι αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να επιχειρήσει να το «μαζέψει» κάπως. Ετσι, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης, τα ζητήματα του αθλητισμού θα τεθούν προς επανεξέταση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ