Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Αναλαμβάνει δράσεις για να ανοίξουν οι σχολές

«Ενα χρόνο τώρα γίναμε σπουδαστές εξ αποστάσεως, παρατηρητές, ακροατές, θεατές της ζωντανής διαδικασίας των σπουδών μας. Γίναμε το κοινό της τέχνης που θα έπρεπε να κάνουμε!», σχολιάζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου, ο οποίος συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας τώρα, για να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Σε σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είμαστε εξοργισμένοι με το γεγονός ότι πολλοί από εμάς, κάτω από το βάρος της αναμονής, υποχρεωνόμαστε να εγκαταλείψουμε - έστω και προσωρινά - τις σπουδές μας, την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία των χώρων δουλειάς λειτουργούν! Ποιος είναι αυτός που έβαλε σε προτεραιότητα το ένα απέναντι στο άλλο, όχι μόνο για εμάς στις Καλλιτεχνικές Σχολές, αλλά στην πραγματικότητα για όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια;». Τονίζει δε ότι «το lockdown που συνεχίζεται έως τώρα είναι το αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας της υγείας, στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid! Το lockdown των σπουδών για όλους τους νέους και τις νέες είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης έναντι σε άλλες επιλογές που έχουν κάνει!».

Παράλληλα, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «τα καλλιτεχνικά σωματεία συνεχίζουν τον δικό τους αγώνα για το άνοιγμα των χώρων Πολιτισμού μετά από τον έναν χρόνο αναστολής. Πρέπει τώρα να συμπορευτούμε μαζί με τα σωματεία των κλάδων μας, δυναμώνοντας τον κοινό αγώνα για να ξαναδώσουμε ζωή στον Πολιτισμό και στην Τέχνη, για να ξαναζωντανέψουμε και εμείς!».

Σε αυτό το πλαίσιο, το επόμενο διάστημα ο Σύλλογος οργανώνει:

- Συσκέψεις σε όλες τις σχολές με όλα τα έτη για τα παραπάνω, προκειμένου οι σπουδαστές να συντονίσουν τη δράση τους.

- Καλλιτεχνική δράση με σύνθημα «Μας κλείσανε τη σχολή, κάνουμε τον δρόμο μας σκηνή», στις 5 Μάρτη.

Κορυφώνουν δε τη δραστηριότητά τους στο διήμερο δράσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από το κλείσιμο των χώρων Πολιτισμού, μαζί με όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ