Τρίτη 30 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Συνεχίζουν τις δράσεις για να ανοίξουν οι σχολές τους

Από τα καλλιτεχνικά δρώμενα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Από τα καλλιτεχνικά δρώμενα την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη
Η Πρωτοβουλία Σπουδαστών Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Θεάτρου που έχει οριστεί η 27η Μάρτη, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή καλλιτεχνικές δράσεις στον Λευκό Πύργο, με αίτημα το άνοιγμα των δραματικών σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Στο καλλιτεχνικό δρώμενο συμμετείχε και η ομάδα χορού «Β+6» και μουσικοί, που με τις κιθάρες και τις φωνές τους απαίτησαν να σταματήσει εδώ και τώρα η υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών.

Τις επόμενες μέρες η Πρωτοβουλία Σπουδαστών Δραματικών Σχολών Θεσσαλονίκης καλεί σε ιδρυτική συνέλευση για τη συγκρότηση Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού και Θεάτρου Θεσσαλονίκης. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η πρωτοβουλία απευθύνει πλατύ κάλεσμα οργάνωσης της πάλης και της διεκδίκησης σε κάθε σπουδαστή σε κρατική ή ιδιωτική σχολή χορού και θεάτρου της Θεσσαλονίκης.

Συνέχεια στις δράσεις του με αιχμή την ανάγκη επαναλειτουργίας των καλλιτεχνικών σχολών έδωσε και ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου στην Αθήνα, που έκανε την Παρασκευή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού. «Για ακόμα μια φορά βρεθήκαμε στο δρόμο έξω από το υπουργείο Πολιτισμού διεκδικώντας να ανοίξουν οι σχολές! Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας!», δήλωσαν οι σπουδαστές, ζητώντας να μη χαθεί και άλλος χρόνος από τις σπουδές τους.

Λίγες ώρες μετά την κινητοποίηση του Συλλόγου, σπουδαστές και σπουδάστριες που βρίσκονταν στο Σύνταγμα για καλλιτεχνική διαμαρτυρία προπηλακίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Σε σχόλιό του, ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου καταδίκασε το γεγονός, δηλώνοντας ότι «η ένταση της τρομοκρατίας που επιβάλλουν δεν θα καταφέρει να καταστείλει τους αγώνες. Οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Η καταστολή δεν θα περάσει!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ