Τρίτη 2 Μάρτη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Κατήγγειλαν για άλλη μια φορά τον «τρομονόμο στην τέχνη»

Απαίτησαν την απελευθέρωση του Ισπανού ράπερ Πάμπλο Χασέλ

Με πανό και πικέτες που δήλωναν «όχι στη λογοκρισία» και απαιτούσαν την απελευθέρωση του Ισπανού ράπερ Pablo Hasel, που διώκεται με διατάξεις αντίστοιχες του «τρομονόμου στην τέχνη», που επιχειρεί να επιβάλει και στη χώρα μας η κυβέρνηση, εργαζόμενοι από τον χώρο του Πολιτισμού προχώρησαν χτες σε νέα κινητοποίηση στην Αθήνα.

Με κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Σωματείου Εργαζομένων στη Λυρική, του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα και τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους χώρους του Πολιτισμού, αλλά και εκπροσώπων της ΠΣΟ, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό μετρό «Ακρόπολη» και πορεύτηκαν στην ισπανική πρεσβεία, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα ενάντια στη σύλληψη και καταδίκη του καλλιτέχνη της ραπ Pablo Hasel, με τη νομοθεσία «περί υποκίνησης σε βία ή μίσος» απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του και άρση των κατηγοριών εναντίον του.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους μετέβη στη Βουλή, όπου επέδωσαν στον γραμματέα του προέδρου της Βουλής το ψήφισμα με τις κοντά 9.000 υπογραφές καταδίκης του νομοσχεδίου «Λιβάνιου». Νομοσχεδίου το οποίο, όπως σημείωσαν, στα άρθρα 8 και 32 διατηρεί τη νομοθεσία του νέου Ποινικού Κώδικα που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενσωματώνουν σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία, επεκτείνοντας τη λογική του «τρομονόμου» στον χώρο του οπτικοακουστικού έργου και στο διαδίκτυο.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: «Αμεση απελευθέρωση του Pablo Hasel και άρση των κατηγοριών εναντίον του. Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση το εκτρωματικό άρθρο 8 του νόμου "Λιβάνιου". Να καταργηθεί συνολικά το πλαίσιο που επιβάλλει λογοκρισία στην Τέχνη. Συνολική κατάργηση του "τρομονόμου" και όλου του "αντιτρομοκρατικού" νομοθετικού πλαισίου που στοχοποιεί το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων. Να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας συνολικά, που ρίχνει στα μαλακά την κακοποίηση από εργοδότη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ