Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ
Οι εργαζόμενοι να ξεφοβηθούν και να δράσουν συλλογικά

Την αλληγορία ενός άθλου του Ηρακλή χρησιμοποιεί η ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ για να τοποθετηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η "Λερναία Υδρα" του σκοταδισμού έχει πολλά κεφάλια, πολλά πρόσωπα, πολλά ονόματα. Διαμορφώνει το έδαφος για να υπάρχει σιωπή σε βιασμούς και παιδεραστία, στη σεξουαλική κακοποίηση και παρενοχλήσεις, και την ίδια στιγμή, με άλλα ή με τα ίδια κεφάλια, παριστάνει ότι αγωνίζεται να λύσει το πρόβλημα! Γιατί ποτέ οι κυβερνήσεις δεν θέλησαν - κι ούτε μπορούσαν - να μιμηθούν τον άθλο του Ηρακλή. Αντίθετα, στον έναν ή στον άλλο βαθμό εξέθρεψαν και συνεχίζουν να εκτρέφουν τη "Λερναία Υδρα".

Σε αυτό το ον όρθωσαν ανάστημα εργαζόμενοι που έσπασαν τη σιωπή, αποκάλυψαν, κατήγγειλαν και έδειξαν τους θύτες. Ανθρωποι δακτυλοδεικτούμενοι από τη γενναιότητά τους. Αψηφώντας το "Βασίλη κάτσε φρόνιμα, να γίνεις νοικοκύρης" έγιναν παράδειγμα που πρέπει να ενθαρρυνθεί. Σε αυτούς τους ανθρώπους αξίζει κάθε συμπαράσταση, για να υπάρξει καταδίκη των θυτών».

Η ΔΑΣ επισημαίνει τις ευθύνες της υπουργού Πολιτισμού και συνολικά της κυβέρνησης για την υπόθεση Λιγνάδη, του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσε στον Ποινικό Κώδικα, καθώς και όλων όσοι έχουν κάνει τους εργασιακούς χώρους «ζούγκλα». Τονίζει ότι «οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα σωματεία τους. Να αποτελέσουν αυτά την ασπίδα τους».

Και καταλήγει: «Αν ξεφοβηθούμε, αν δράσουμε συλλογικά, θα καταλάβουμε ότι δεν αρκεί να χτυπάμε τα κεφάλια ένα - ένα ξεχωριστά. Γιατί το τέρας δεν σκοτώνεται με αυτόν τον τρόπο (...) Τα κεφάλια είναι το μερικό. Το γενικό είναι εκείνο που θέλει κόψιμο. Που, κατά καιρούς, θυσιάζει μερικά από τα κεφάλια του, για να γλιτώσει τις ρίζες του. Και θέλει κόψιμο από τις ρίζες του. Από εκεί που παίρνει τη δύναμή του. Για να είναι το τέλος του οριστικό από τον Ηρακλή - λαό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ