Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Βασική ευθύνη η διατήρηση ενός κοινωνικοοικονομικού πλαισίου που παράγει δράστες και θύματα

Το κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο που παράγει θύτες και θύματα, για το οποίο δεν βγάζουν άχνα η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τις καταγγελίες στο χώρο του Πολιτισμού, αλλά και το γαϊτανάκι της βολικής αντιπαράθεσης το οποίο είχαν στήσει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μία έκαναν πως τάχα έπεσαν από τα σύννεφα και από την άλλη καβγάδιζαν για το ποιος μπορεί να φέρει την «κάθαρση».

Καταρχάς ο Θ. Παφίλης ανέφερε ότι «βεβαίως και υπάρχουν ευθύνες, υπάρχουν και κυβερνητικές ευθύνες, γιατί όταν διορίζεις κάποιον, παίρνεις και την ευθύνη για το τι είναι. Οταν ξεσπάει αυτό, έχεις και την ευθύνη». Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα, όμως, είναι η παραίτηση του υπουργού; Αυτό είναι το κεντρικό που προβάλλεται. Δηλαδή, αν έρθει ένας άλλος και κάνει τα ίδια, τι θα γίνει τότε; Γιατί το ζούμε πολλά χρόνια αυτό. Ερχεται νομοσχέδιο για την Παιδεία, να φύγει η Κεραμέως ή η Γιαννάκου ή παλιά ο Αρσένης. Επομένως, δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο. Οχι ότι κλείνουμε τα μάτια σε αυτό».

Οπως τόνισε, «κατά τη γνώμη μας, οι βασικές ευθύνες είναι η διατήρηση ενός κοινωνικού, οικονομικού, εργασιακού και νομοθετικού πλαισίου που παράγει δράστες και θύματα και αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στο χώρο του Πολιτισμού. Οι άθλιες εργασιακές σχέσεις, η αβεβαιότητα, η ανεργία φτιάχνουν θύματα και φτιάχνουν και θύτες» σε όλους τους χώρους δουλειάς.

«Ζούμε την μπόχα - τόνισε - που είναι αποτέλεσμα ενός σάπιου συστήματος που προβάλλει "αξιακούς κώδικες" μιας αχαλίνωτης βαρβαρότητας», «είναι η βρωμερή ανάσα που καταστρέφει, ισοπεδώνει, δίνει αξίες έξω από κάθε ανθρώπινο όριο, γιατί όλα υποτάσσονται στο νόμο του κέρδους. Ολα στην αγορά, και το ανθρώπινο σώμα».

Δείχνοντας ότι αυτά δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα έφερε παραδείγματα για το διαδίκτυο, για τους υποστηρικτές που «έλεγαν ότι εν ονόματι της ελευθερίας πρέπει να γίνει αυτό το site της παιδοφιλίας», ανέφερε ότι στην Ολλανδία πήγε να γίνει και κόμμα παιδόφιλων και ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση πανηγυρίζει για τη δυνατότητα που δίνεται στον καθέναν να επιλέγει ό,τι θέλει»! «Εδώ μπαίνει το παιδί - να μην πω site - για να μάθει για το σχολείο και για τα μαθήματα και του βγαίνουν "τσόντες" και προσφορές από ανήλικες, ενήλικες κ.λπ.».

Ο Θ. Παφίλης κατέληξε λέγοντας ότι το καπιταλιστικό σύστημα «είναι ένα εκμεταλλευτικό σύστημα, απάνθρωπο, που δολοφονεί εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα για να φουσκώνουν τα πορτοφόλια του 1%. Χίλιοι άνθρωποι κατέχουν όσο πλούτο κατέχουν δύο και τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό είναι που υπερασπίζεστε. Το σύστημα αυτό δεν εξανθρωπίζεται, μόνο ανατρέπεται. Και όσο προχωράει στη σήψη, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται και δεν μπορεί να υπάρχει καμία καλύτερη διαχείριση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ