Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1,3 εκατομμύρια κατασχέσεις καταθέσεων μέσα σε ένα μήνα!

Νέα μεγάλη άνοδο κατέγραψαν τον Δεκέμβρη του 2020 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, ενώ ταυτόχρονα οι σχετικές λίστες περιλαμβάνουν περίπου 4 εκατ. οφειλέτες, κατά κύριο λόγο λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στους φόρους και στα άλλα χαράτσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, και παρά τις αναστολές στις πληρωμές φόρων, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να κλωτσήσει απλά λίγο παρακάτω το «τενεκεδάκι» με τα συσσωρευμένα χρέη αντί να υιοθετήσει τις προτάσεις σωματείων, και φορέων αυτοαπασχολούμενων για ουσιαστική ανακούφιση με διαγραφή χρεών, αύξηση του αφορολόγητου ορίου και στήριξη του εισοδήματος, στο τέλος Δεκέμβρη οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 7,12 δισ. ευρώ, από περίπου 5,8 δισ. ευρώ στα τέλη Νοέμβρη.

Μεταξύ άλλων τα στοιχεία της ΑΑΔΕ εμφανίζουν τα εξής:

-- Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών διαμορφώθηκε τον Οκτώβρη σε 4.045.217.

-- Οι «οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», όπου η Εφορία πραγματοποίησε δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, έφτασαν τον Οκτώβρη τους 1.293.040!

-- Οι «οφειλέτες στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης», δηλαδή βρίσκονται στο «παρά 5» της επιβολής τους, φτάνουν τους 1.849.948.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ