Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Πλατύ άνοιγμα ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού της πόλης

Διαδικτυακή εκδήλωση αύριο από την Επιτροπή Ειρήνης

Μπροστά στις εξελίξεις, η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης και σωματεία της περιοχής, με σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», αναλαμβάνουν δράση για την ενημέρωση του λαού και την οργάνωση της πάλης του ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της περιοχής και της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών. Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό να μάθει και να δράσει, να παλέψει για να μη γίνει η Αλεξανδρούπολη ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.

Στο πλαίσιο αυτών των πρωτοβουλιών προγραμματίζει διαδικτυακή εκδήλωση, αύριο, Πέμπτη 25 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ. με θέμα: «ΝΑΤΟική άσκηση "Defender 2021". Πρόβα πολέμου με επίκεντρο την περιοχή μας - Η απάντηση του λαϊκού κινήματος». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γρηγόρης Αναγνώστου, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων από την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» για την προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης, η Ματούλα Γκιδίκα, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε καταρχάς στο πλατύ άνοιγμα που έγινε τις προηγούμενες μέρες και συνεχίζεται μέχρι την τελευταία ώρα, με στόχο να υπάρχει μαζική συμμετοχή των φορέων και των σωματείων του λαού της περιοχής.

«Απευθυνθήκαμε σε φορείς και εργατικά σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, π.χ. σε ΕΛΜΕ, Σύλλογο Δασκάλων, Σωματεία εργαζομένων στο νοσοκομείο και των γιατρών, σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, σε Ενώσεις και Συλλόγους Γονέων, σε εργατικά σωματεία, στο Σύλλογο Γυναικών, και φυσικά δεν αποκλείουμε και κάθε άνθρωπο που θέλει να την παρακολουθήσει.

Από τις επαφές αναδεικνύονται ο προβληματισμός και η ανησυχία που υπάρχει αλλά και η διάθεση για ενημέρωση γύρω από το ρόλο που καλείται να παίξει η περιοχή μας, τους κινδύνους που διατρέχει ο λαός. Ηδη αρκετοί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στην εκδήλωση».

Αυτή όμως δεν θα είναι η μοναδική πρωτοβουλία. Οπως σημείωσε η Μ. Γκιδίκα, «θα συνεχίσουμε με στόχο τη διεύρυνση και την πιο συστηματική παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις. Αλλωστε, στο πλαίσιο αυτής της Συμφωνίας χρησιμοποιούνται οι υποδομές της Αλεξανδρούπολης ως ορμητήριο πολεμικών ασκήσεων και επιχειρήσεων».

Τέλος, σχολιάζει και τα επιχειρήματα περί «ανάπτυξης και ασφάλειας», που προβάλλουν κυβέρνηση, διοικήσεις δήμου και Περιφέρειας, αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, για να πείσουν το λαό να αποδεχθεί τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Οπως μας λέει, «η φιλολογία περί "ανάπτυξης που έρχεται" δεν πρέπει να παγιδεύσει το λαό. Τα επιχειρήματά τους περί "ασφάλειας" καταρρέουν και μόνο από το γεγονός ότι ενώ έρχεται το αμερικανικό μεταγωγικό, τα τουρκικά πλοία σουλατσάρουν στο Αιγαίο. Στέλνουμε καθαρό μήνυμα σε όλους αυτούς ότι στην πρόβα πολέμου τους δεν θα γίνουμε κομπάρσοι αλλά πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

«Η πόλη μας είναι πλέον στόχος ως ΝΑΤΟική βάση»

Ο Δημήτρης Γιαννούδης, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης «Η Ενότητα», σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη» σημειώνει: «Εχει ξεκινήσει ήδη η απόβαση χιλιάδων ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη. Σε στρατόπεδο μέσα στην πόλη είναι εμφανής η παρουσία τους, ενώ αναμένεται το τεράστιο μεταγωγικό που θα αποβιβάσει στο λιμάνι μας ελικόπτερα, άρματα μάχης και στρατεύματα.

Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα κάθε άλλο παρά ήσυχοι μπορούμε να είμαστε. Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται είναι μεγάλοι. Η πόλη μας είναι πλέον στόχος της Ρωσίας, όπως ξεκάθαρα έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της, αφού είναι πλέον και επίσημα ΝΑΤΟική βάση, γεωστρατηγικό πέρασμα των φονιάδων.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε για εμάς και για τα παιδιά μας. Γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε θύματα αυτής της πολιτικής που από τη μια μας εκμεταλλεύεται και από την άλλη μας εκθέτει σε τέτοιους κίνδυνους. Γιατί στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων γινόμαστε στόχος των ανταγωνιστών τους.

Γιατί δεν έχουμε κανένα όφελος από αυτούς τους ανταγωνισμούς τους, αντιθέτως θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά. Γιατί ο πόλεμος αποτελεί σύμφυτο φαινόμενο κάθε εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους που προβληματίζονται να συναντηθούμε στους αγώνες που έρχονται.

Στους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, στους αγώνες για την ασφάλεια, για τη φιλία των λαών.

Απαιτούμε: Καμία διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών. Καμιά αλλαγή των συνόρων. Την απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

  • Θυμίζουμε ότι όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης, μπορούν να επικοινωνούν στο mail: eedye.alexpoli@gmail.com ή στο τηλ. 6948.117.111 για να λάβουν τον κωδικό που απαιτείται για να συνδεθούν. Ο σύνδεσμος για τη συμμετοχή στην εκδήλωση είναι: https://zoom.us/j/95166750054
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θα γίνει ο Πειραιάς το αγκυροβόλιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών!(2023-08-01 00:00:00.0)
Παβλοφικά αντανακλαστικά(2021-11-30 00:00:00.0)
«Μαγνήτης κινδύνων» η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη(2021-11-25 00:00:00.0)
«Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών»(2021-02-25 00:00:00.0)
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(2021-02-23 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, τη μέρα που θα ψηφίζεται η επικίνδυνη Συμφωνία(2020-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ