Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στα «πρωτόκολλα» υπερμετάδοσης

Συνέντευξη Τύπου σήμερα και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας

Νέα συρροή κρουσμάτων σε άλλο κατάστημα στον Πειραιά

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Εκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρούν σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Η πρωτοβουλία των τριών σωματείων οργανώνεται με αφορμή το θάνατο ενός εργαζόμενου καταστήματος σούπερ μάρκετ στον Πειραιά από κορονοϊό, τη συρροή κρουσμάτων που καθημερινά καταγράφονται σε καταστήματα όλων των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας της υγείας εργαζομένων και καταναλωτών.

Η συνέντευξη θα δοθεί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη διεύθυνση www.sea1891.gr/youtube.

Αμέσως μετά, αντιπροσωπεία των τριών σωματείων θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να επιδώσει νέο υπόμνημα, με συγκεκριμένα στοιχεία και αιτήματα.

«Δε θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα να μετράμε απώλειες και κρούσματα ως στατιστική!», τονίζουν τα σωματεία και απαιτούν από την κυβέρνηση και την εργοδοσία να σταματήσουν να «παίζουν» με την υγεία τους και να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή, λίγες μέρες αφότου διαγνώστηκε με κορονοϊό, ενώ τέσσερις ακόμα συνάδελφοί του έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Τις καταγγελίες των σωματείων άλλωστε επιβεβαιώνει και η νέα συρροή κρουσμάτων σε κατάστημα της αλυσίδας, επίσης στην περιοχή του Πειραιά. Συγκεκριμένα, σε τεστ που έγιναν στο προσωπικό μετά την εμφάνιση κρούσματος, βρέθηκαν 8 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό, ενώ στην παρέμβαση του Συνδέσμου Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων και Εμπορικών Καταστημάτων Πειραιά, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας απάντησαν με το γνωστό τροπάρι: Η λειτουργία της επιχείρησης δεν σταματά, απλά γίνονται απολύμανση και επαναληπτικός έλεγχος στο προσωπικό.

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 11 π.μ. στη Διεύθυνση Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.

«Πρωτόκολλα» διασποράς του ιού

Παρέμβαση σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, όπου έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους, έκανε χτες το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Χίου, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης και εργοδοσίας. Οπως καταγγέλλει μάλιστα, «ενώ καταγράφηκε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι έκλεισε το κατάστημα», χτες το πρωί ήταν και πάλι ανοιχτό και έκλεισε για το κοινό μόνο μετά την παρέμβαση του Σωματείου.

Την εργοδοσία σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας «Coffee Island» στη Δάφνη, το οποίο λειτουργεί ως franchise, για το κουρέλιασμα κάθε πρωτοκόλλου στη διαχείριση της πανδημίας, καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.«Μετά από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα συναδέλφου στο κατάστημα, η αμέλεια της εργοδοσίας να τηρήσει τα προβλεπόμενα μέτρα» οδήγησε στη μετάδοση του ιού «σε όλο και περισσότερους συναδέλφους», ενώ «όποιος συνάδελφος αντιστάθηκε και αρνήθηκε να εργαστεί υπό αυτό το καθεστώς, απαιτώντας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, απολύθηκε», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ