Σάββατο 13 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 14 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά - Μέτρα τώρα για να ανοίξουν οι σχολές

Με χιλιάδες φοιτητές έξω από τη Βουλή, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη η συζήτηση και η ψήφιση του αντιδραστικού νομοσχεδίου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Με τις σχολές να είναι πια ένα χρόνο κλειστές για τους φοιτητές και τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν παίζοντας με τα νεύρα μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, η κυβέρνηση αντί να χρηματοδοτήσει με επάρκεια και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επανέναρξη των σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, επέλεξε να μοιράσει εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει διάφορα κατασταλτικά μέτρα στα ιδρύματα, όπως κάμερες, ελέγχους εισόδου, ακόμα και πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στις σχολές!

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα με μαζικά συλλαλητήρια, την Τετάρτη και την Πέμπτη, διαμήνυσαν ότι το νομοσχέδιο δεν θα περάσει! «Οχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Παίρνουμε τις σπουδές μας στα χέρια μας», «Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες», «Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές. Οχι αστυνομία και διαγραφές».

Με την αποφασιστικότητα που πηγάζει από τα δίκαια αιτήματά τους περιφρούρησαν τις κινητοποιήσεις τους και έδωσαν απάντηση και στην προσπάθεια καταστολής των διαδηλώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκτός των άλλων και με μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ, όπου προσήχθησαν δεκάδες νέοι μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου της Τετάρτης στην Αθήνα.

Μαζικό «παρών» σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο, για το ασφαλές άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών έδωσαν και οι μαθητές, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί. Οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα είναι η στήριξη εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που έβαλαν στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, ένωσαν τις φωνές τους και ύψωσαν τα πανό τους με συνθήματα: «Ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Οχι στα ΑΕΙ - επιχειρήσεις», «Οι ανάγκες μας δεν μπαίνουν σε lockdown», «Οχι σε άλλη μια χαμένη χρονιά. Μόρφωση - Υγεία - Ασφάλεια σε όλα τα σχολεία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org