Σάββατο 13 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 14 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κλιμάκωση με απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη

Με απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 16/2, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία κλιμακώνουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής του λαού.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και σε πορεία προς τη Βουλή. Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.), ενώ ήδη Σωματεία Εργαζομένων, όπως στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», ΚΑΤ κ.α., έχουν πάρει απόφαση για επέκταση της στάσης εργασίας σε όλη την πρωινή βάρδια (7 π.μ. - 3 μ.μ.).

Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, μεταξύ άλλων, διεκδικούν:

-- Να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, όλων των υποψήφιων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

-- Αμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

-- Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων.

-- Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

-- Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

-- Ενταξη στα ΒΑΕ, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, καταγραφή ως επαγγελματικής ασθένειας των κρουσμάτων κορονοϊού.

-- Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες Υγείας, στις σχολικές μονάδες. Πύκνωση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Την υποστήριξή τους στα δίκαια και κρίσιμα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, την αλληλεγγύη τους στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των υγειονομικών και την καταδίκη τους για τις διώξεις με τις οποίες η κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει τη φωνή τους, εκφράζουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα από όλους τους κλάδους και τις περιοχές της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ