Σάββατο 13 Φλεβάρη 2021 - Κυριακή 14 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κορυφώνεται με το τρίτο κείμενο η πανεξόρμηση διακίνησης των Θέσεων της ΚΕ

Στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας ο «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»

Με περισσότερα από 67.000 φύλλα «Ριζοσπάστη» που διακινήθηκαν τόσο από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όσο και από τα πρακτορεία με το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ (30 - 31 Γενάρη) για το 21ο Συνέδριο, η εφημερίδα μας βρέθηκε στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας ανάμεσα σε όλα τα κυριακάτικα έντυπα πανελλαδικά. Μια πραγματικά μεγάλη διακίνηση, και μάλιστα σε πολύ σύνθετες συνθήκες, με πρόσθετες δυσκολίες, κάτι που αποτελεί πολύ καλή παρακαταθήκη για να είναι επιτυχημένη και η προσυνεδριακή διαδικασία.

Η ίδια καλή απόδοση συνεχίστηκε και με τη δεύτερη εξόρμηση, με το δεύτερο κείμενο των Θέσεων (6 - 7 Φλεβάρη), αφού η διακίνηση ξεπέρασε τα 65.000 φύλλα, χωρίς ακόμα να υπάρχουν ακριβή στοιχεία από την κυκλοφορία μέσω περιπτέρων.

Σε εργοστάσια, γιαπιά, μεγάλα καταστήματα, εμπορομάγαζα σε γειτονιές, εξόρμηση σπίτι - σπίτι, εκεί που οι τηλεργαζόμενοι βλέπουν την εκμετάλλευση να εντείνεται, αλλά και εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους, πάρκα και πλατείες. Σε όλους αυτούς τους χώρους φτάνει μαχητικά και με πείσμα εδώ και δύο βδομάδες ο «Ριζοσπάστης» με τις Θέσεις.

Ετσι, με το παρόν φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ κορυφώνουν μια πανεξόρμηση που κράτησε ουσιαστικά τρεις βδομάδες, αφού πλέον έχουν στα χέρια τους και το τρίτο κείμενο των Θέσεων, με θέμα «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ». Ενα ακόμα πολύτιμο ντοκουμέντο που πρέπει να διακινηθεί και να αξιοποιηθεί πλατιά, σε κλάδους και μεγάλους χώρους δουλειάς, σε αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, σε ανέργους, σε νέους και νέες.


Με τον πήχη, λοιπόν, να έχει μπει πολύ ψηλά από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες εξορμήσεις, ξεκινάμε άλλη μια μεγάλη προσπάθεια. Με σχέδιο, καταμερισμό, έλεγχο, πρόσθετα μέτρα στήριξης, αλλά και τις αναγκαίες προφυλάξεις από την πανδημία, θα φτάσουμε και με το τρίτο κείμενο ακόμα πιο πλατιά στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους.

Με όλα εκείνα τα μέτρα δηλαδή, για να δοθεί με επιτυχία άλλη μια μεγάλη μάχη, και μάλιστα σε συνθήκες αυξημένων περιορισμών, όπως στην Αττική. Ομως, οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ έχουν συγκεντρώσει πείρα, μπορούν να ανταποκριθούν και σε αυτές τις συνθήκες, με τα αναγκαία μέτρα να μη στέκονται εμπόδιο στην πλατιά διακίνηση του κειμένου, κάτι που θα αποτελέσει την καλύτερη αφετηρία για μια ουσιαστική προσυνεδριακή περίοδο.

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό»: Το σύνθημα του 21ου Συνεδρίου του Κόμματός μας δίνει τον τόνο της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε, για να φτάσει παντού το κάλεσμα της συστράτευσης, της οργάνωσης της αντεπίθεσης των εργαζομένων.





Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ