Τετάρτη 27 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Σε πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, διεκδικώντας τη διασφάλιση του εισοδήματος και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, προχωρούν σωματεία στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Στην Αττική, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και άλλα σωματεία του Τουρισμού προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 29/1, στις 11 π.μ., ζητώντας συνάντηση με την πολιτική του ηγεσία. «Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο με την ανέχεια και την εξαθλίωση. Να διασφαλιστούν τώρα το εισόδημά μας, η δουλειά μας, η υγεία μας», τονίζει το Συνδικάτο στο κάλεσμά του. Εκτός από το κλαδικό Συνδικάτο αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, το Πανελλήνιο Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, τα επιχειρησιακά Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Olympic Royal», «Zafolia», «Crown Plaza», «Intercontinental», «Stanley», «Novotel», «Athens Marriott», «Hilton», «ΒΑΡΝΙΜΑ ΑΕ» (Athens Plaza) και στην επιχείρηση «Σελέκτ Σέρβις Πάρτνερ».

Τα σωματεία καλούν τον υπουργό Εργασίας να συναντήσει την Παρασκευή την αντιπροσωπεία τους, προκειμένου να του επιδώσουν κοινό υπόμνημα με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων προχωρά σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ σήμερα, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. Καλεί και άλλα σωματεία που έχουν μέλη τους εποχικά εργαζομένους, καθώς και το Παράρτημα Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση. Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Σε διαμαρτυρία, επίσης σήμερα, στις 10.30 π.μ., στον ΟΑΕΔ καλεί η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου.

Αντίστοιχα, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό Ζακύνθου καλεί σε διαμαρτυρία την Παρασκευή 5/2, στις 11 π.μ. στον ΟΑΕΔ.

  • Στο μεταξύ, βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν στη Βουλή με Αναφορά προς τον υπουργό Εργασίας την επιστολή του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Κέρκυρας, στηρίζοντας το αίτημά του για παράταση και άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και για οικονομική στήριξη των εργαζομένων που δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα στήριξης. Αντίστοιχα, ως Αναφορά κατατέθηκε η επιστολή εργαζομένων σε τουριστικά γραφεία, με την οποία ζητούν να ενταχθούν στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών όλοι όσοι εργάστηκαν σε τουριστικές και άλλες εποχικές επιχειρήσεις, αλλά και όσοι υπάχθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο (μονομερώς ή μέσω εργοδότη) σε αναστολή εργασίας στις επιχειρήσεις αυτές.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για τους εποχικούς εργαζόμενους του Τουρισμού(2021-01-20 00:00:00.0)
Μέρα δράσης η Δευτέρα, με κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες(2020-09-26 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην Αττική και άλλες περιοχές(2020-05-15 00:00:00.0)
Νέες διαμαρτυρίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων για το εφάπαξ(2016-10-05 00:00:00.0)
Μέρα δράσης στις 18 Φλεβάρη για το επίδομα ανεργίας(2013-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ