Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες διαμαρτυρίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων για το εφάπαξ

Στην Αττική, συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Με στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις αντιδρούν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων σε μια σειρά περιοχές της χώρας, στο «ψαλίδι» που επιβάλλει στο εφάπαξ τους η αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας καταργεί με εγκύκλιο το δικαίωμα που είχαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να λαμβάνουν το εφάπαξ από το ΤΑΠΙΤ με τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης, ενώ επιβάλλει επιπλέον μειώσεις της τάξης του 20% ακόμα και σε όσους χορηγηθεί, εφόσον καταφέρουν να φτάσουν σε ηλικία συνταξιοδότησης. Ηδη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής έδωσαν μια πρώτη απάντηση με την κινητοποίησή τους την προηγούμενη Πέμπτη, στο υπουργείο.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουν σήμερα, Τετάρτη, τρίωρη στάση εργασίας (3 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 4 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Αμέσως μετά την κινητοποίηση θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου, από κοινού με τα επιχειρησιακά σωματεία, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα. «Η υπεράσπιση κάθε κατάκτησης, κάθε δικαιώματος που απέμεινε από την ολομέτωπη επίθεση των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου είναι υπόθεση δική μας», διαμηνύει.

Συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 το πρωί έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους, από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Ενωση των Ξενοδόχων. Επίσης, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό - Επισιτισμό Ζακύνθου καλεί σήμερα, στις 11 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ και στη συνέχεια στη διοίκηση του ΙΚΑ, ενώ με απόφαση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Mira Mare Wonderland», στη Ρόδο, θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ