Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Προχωρούν σε Γενική Συνέλευση αύριο στη Λάρυμνα

Οι τελευταίες εξελίξεις με την έναρξη των δύο διαγωνισμών ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και ο σχεδιασμός της δράσης των εργαζομένων για το επόμενο διάστημα θα συζητηθούν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή, στη 1 μ.μ.

Η έναρξη διαδικασιών για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ μέσα από δύο ξεχωριστούς διαγωνισμούς βάζει στην τελική ευθεία τον αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης, χωρίς καμία διασφάλιση των θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως και της ενιαίας λειτουργίας της επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή, τόσο το Επιχειρησιακό Σωματείο του εργοστασίου της Λάρυμνας όσο και το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας διεκδικούν την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ως αντιστάθμισμα της κατάργησης του Δώρου Χριστουγέννων και της περικοπής του 30% των αποδοχών τους. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι ακόμη περιμένουν την επιστροφή των χρημάτων που αφορούν τις περικοπές στις αποδοχές τους, που έγιναν καθ' υπέρβαση των όσων προβλέπει το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, ενώ παράλληλα δεν έχουν καμία ενημέρωση για τις εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με συμβόλαια ιδιωτικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο αυτό, και με τα Σωματεία να απαιτούν άμεση ενημέρωση από την κυβέρνηση τόσο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσο και για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ αναμένεται στην αυριανή Γενική Συνέλευση να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια και τις μορφές συνέχισης του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ