Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη ενάντια στο απαράδεκτο πρόστιμο στον Αγροτικό Σύλλογο Τριγώνου

Με οργή και ενίσχυση της έμπρακτης αλληλεγγύης απαντούν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες στην απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας να απορρίψει την ένσταση που υπέβαλε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, για το «πρόστιμο της ντροπής» των 3.000 ευρώ, που του επιβλήθηκε από την αστυνομία μετά τη συμβολική κινητοποίηση του Συλλόγου ενάντια στην απόφαση κλεισίματος του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Δίκαια Εβρου.

Με την τεράστια πείρα από την πάλη ενάντια στην καταστολή και τη «βιομηχανία» των «αγροτοδικείων», αγροτικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα καταδικάζουν αυτή την απαράδεκτη απόφαση και ταυτόχρονα δείχνουν με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας χρήματα ώστε να πληρωθεί το απαράδεκτο πρόστιμο.

Ενδεικτικά, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας προσφέρει το ποσό των 70 ευρώ, σημειώνοντας ταυτόχρονα: «Τους το λέμε καθαρά ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα φέρουν το "σιωπητήριο" που επιδιώκει η κυβέρνηση. Απάντησή μας στα εξοντωτικά πρόστιμα και στα αγροτοδικεία είναι η συνέχιση με μεγαλύτερο πείσμα του αγώνα μας, με καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση των αγροτικών συλλόγων, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας δεσμεύεται να στηρίξει οικονομικά, σημειώνοντας ότι «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καταστολή είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα για να περάσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις την αντιλαϊκή τους πολιτική. Δεν θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες διεκδίκησης. Δεν μας τρομοκρατούν».

Αντίστοιχες ανακοινώσεις έχουν βγάλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Εβρου, Χανίων, Καρδίτσας αλλά και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Πέλλας «Η Ενότητα» (μπλόκο Γυψοχωρίου), Κύμης - Αλιβερίου, Κατερίνης «Η Δήμητρα», Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», Ζαγοράς και η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου, που το επόμενο διάστημα θα παραδώσουν τα χρήματα που θα μαζέψουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ