Πέμπτη 17 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος του Προεδρικού Συμβουλίου

Από την Τρίτη μέχρι χτες διεξήχθησαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι εργασίες της Συνόδου του Προεδρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Το Συμβούλιο εκτίμησε τη δράση της Ομοσπονδίας και των αγωνιστικών συνδικάτων σε όλο τον κόσμο τη χρονιά που πέρασε, ειδικότερα σε συνθήκες πανδημίας, καθώς και τον σχεδιασμό δράσης για το 2021, ενόψει και του 18ου Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου.

Τη Σύνοδο άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΣΟ, Mike Mzwandile Makwayiba από τη Νότια Αφρική, ενώ ακολούθησε εισήγηση του γενικού γραμματέα της ΠΣΟ, Γιώργου Μαυρίκου. Δεκάδες συνδικαλιστές από όλες τις ηπείρους πήραν το λόγο, μεταφέροντας την πείρα, τις αγωνίες και τους αγώνες των εργατών του κόσμου. Ξεχωριστές ήταν οι αναφορές των Συνδικάτων της Ινδίας για τη μεγάλη απεργία 250 εκατομμυρίων εργατών στις 26/11, καθώς και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται. Επίσης, αναδείχτηκαν οι αγώνες των εργατών του Περού, της Παλαιστίνης, του Καμερούν και άλλων, από όλες τις ηπείρους, που σε συνθήκες πανδημίας έδωσαν μάχη για τη λειτουργία και δράση των συνδικάτων για την υπεράσπιση των εργατών και του λαού, που θυσιάζεται για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Από όλους τους ομιλητές χαιρετίστηκε η διεθνιστική προσφορά των Κουβανών γιατρών και εκφράστηκε η αλληλεγγύη των εργατών του κόσμου στους λαούς που βρίσκονται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού, στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στη Βενεζουέλα κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ