Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
Με στάση εργασίας στα νοσοκομεία όλης της χώρας απαίτησε την ένταξη στα ΒΑΕ

ΑΧΕΠΑ
ΑΧΕΠΑ
Την άμεση ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας απαίτησαν χτες οι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων όλης της χώρας, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής στάσης εργασίας, με απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου τους. Συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου την κινητοποίηση στήριξε το Σωματείο Εργαζομένων.

Οι φυσικοθεραπευτές, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων μονάδων Υγείας, εργάζονται μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, καθότι ακόμα και με βάση τους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των δημόσιων μονάδων Υγείας, παραμένουν κενές πολλές οργανικές θέσεις. Η χρόνια καταπόνηση, λόγω της φύσης της εργασίας, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση λόγω των ελλείψεων προσωπικού, έχουν ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση της υγείας τους, με συχνότερη την εμφάνιση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος.

Συμβολικές κινητοποιήσεις στις εισόδους των νοσοκομείων πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι φυσικοθεραπευτές και σε ΑΧΕΠΑ, «Παπανικολάου» και άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της στάσης εργασίας.

Οπως τόνισαν, μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, εργάζονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες, επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες. Ερχονται σε άμεση και στενή επαφή για παρατεταμένο χρόνο με τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Μάλιστα σήμερα αρκετοί από τους νοσούντες υγειονομικούς είναι φυσικοθεραπευτές των νοσοκομείων.


«Θριάσιο»
«Θριάσιο»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ