Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Επιβεβαίωση του οργίου κερδοσκοπίας των ιδιωτικών διαγνωστικών

«Μετά από 8 μήνες έρχεται η κυβέρνηση να επιβεβαιώσει το όργιο κερδοσκοπίας το οποίο γινόταν από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, όσον αφορά τα τεστ. Είχαμε ένα τεράστιο όργιο κερδοσκοπίας και η κυβέρνηση σφύριζε αδιάφορα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, για την τροπολογία της κυβέρνησης που αφορά την επιβολή διατίμησης για τα τεστ.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια χτες το βράδυ, ενώ παρουσιάζοντάς την ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, έκανε σαφές ότι έχει ήδη ξεκινήσει «το μεγάλο παζάρι» με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα Υγείας για το πού θα καταλήξουν τελικά οι τιμές αλλά και για τα άλλα ανταλλάγματα που ζητούν, όπως νέες φοροαπαλλαγές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών προτείνοντας να υπάρξει η κοστολόγηση των τεστ από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, δηλαδή και πάλι να πληρώνουν οι εργαζόμενοι και συνταγογράφηση των τεστ με αποζημίωσή τους από τον ΕΟΠΥΥ, με μηδενική συμμετοχή του ασφαλισμένου, ο οποίος όμως θα πληρώνει με τις ασφαλιστικές του εισφορές. Υπέρ ψήφισε το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι συνεχίζονται τα παζάρια με τα διαγνωστικά κέντρα για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους και πρόσθεσε: «Εμείς ως ΚΚΕ λέμε ότι θα έπρεπε όλα τα τεστ να είναι δωρεάν. Να γίνει μαζικός έλεγχος του λαού, των εργαζομένων πρώτα και κύρια, των υγειονομικών. Να είναι δωρεάν όλα αυτά τα τεστ και όχι να μπαίνουμε σε ένα παζάρι διατίμησης. Γιατί αυτό σήμαινε επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα, άρα και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων».

Αναφερόμενος στην υπόθεση της διαφάνειας των στοιχείων για τον κορονοϊό τόνισε πως το ζήτημα δεν είναι απλά και μόνο ο τρόπος καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα για την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους και στα νοσοκομεία. «Θα υπάρξει ενημέρωση και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε χώρους εργασίας;», ήταν το πρώτο ερώτημα που έθεσε, σημειώνοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες και επώνυμες καταγγελίες συνδικαλιστών, ιδιαίτερα για την κατάσταση στα σούπερ μάρκετ και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει διαφάνεια και ενημέρωση για το πόσοι γιατροί έχουν νοσήσει με κορονοϊό; Θα υπάρξει διαφάνεια για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στα νοσοκομεία, που όταν βγαίνουν συνδικαλιστές, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τα αναδεικνύουν τους απειλούν με διώξεις;».

Αντίστοιχα η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ανέφερε ότι τα τεστ πρέπει να είναι μαζικά και απολύτως δωρεάν και βέβαια να μη γίνονται παζάρια μεταξύ της κυβέρνησης και ιδιωτικών εταιρειών για το πόσο θα κοστολογηθούν. Τόνισε ότι το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να επιτάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία και για τη διενέργεια των απαραίτητων τεστ κορονοϊού.

Το ΚΚΕ ψήφισε παρών στην τροπολογία για το γεγονός ότι προβλέπεται διατίμηση σε μια σειρά προϊόντων, όπως για παράδειγμα το οινόπνευμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ