Πέμπτη 3 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Εκτός λειτουργίας Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Η διάγνωση δύο θετικών κρουσμάτων μεταξύ του προσωπικού της δεύτερης Μονάδας Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων οδήγησε στην απόφαση αναστολής της λειτουργίας της από την Τρίτη μέχρι την Κυριακή, αυξάνοντας την πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας της πόλης.

Συγκεκριμένα, ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια διαγνώστηκαν ταυτόχρονα θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Η Μονάδα, η οποία διαθέτει αρνητική πίεση, εκκενώθηκε, ενώ οι 8 ασθενείς που νοσηλεύονταν μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες ΜΕΛ του νοσοκομείου. Παράλληλα, 15 άτομα του νοσηλευτικού προσωπικού, 6 γιατροί και 6 καθαρίστριες, σύνολο 27 υγειονομικοί, τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, μετά από πίεση του υγειονομικού προσωπικού διασφαλίστηκαν σε δύο νοσηλευτές θάλαμοι καραντίνας στο ΦΙΑ ώστε να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, με κίνδυνο διασποράς του ιού στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διευκρινίζεται ότι ενώ όλα τα rapid tests στο προσωπικό της ΜΕΛ ήταν αρνητικά, αποφασίστηκε η επανάληψη των ελέγχων με μοριακό τεστ τις επόμενες μέρες, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο χρόνος επώασης του ιού δεν ήταν αρκετός.

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει η πηγή διασποράς στο προσωπικό της Μονάδας, που θεωρείται ότι λειτουργεί με κανόνες ύψιστης προστασίας, χωρίς όμως την αναγκαία στελέχωση προσωπικού. Το γεγονός ότι τα δύο θετικά περιστατικά νόσησαν ταυτόχρονα οδηγεί τις έρευνες στην εξέταση ενδεχόμενης ενδοκλινικής διασποράς, αφού η υποστελέχωση και η συσσωρευμένη κούραση στο προσωπικό αντικειμενικά υπονομεύουν τη δυνατότητα ορθής τήρησης των κανόνων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ