Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020
Αγωνιστικές παρεμβάσεις στις πύλες των νοσοκομείων

Από τη χτεσινή παρέμβαση των εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο
Από τη χτεσινή παρέμβαση των εργαζομένων στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο
Σε συμβολικές αγωνιστικές παρεμβάσεις στις πύλες των νοσοκομείων, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας, προχωρούν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.

Στην Αττική, συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας από τους Συλλόγους Εργαζομένων στα Νοσοκομεία θα γίνουν σε «Αττικό», «Ευαγγελισμό», ΚΑΤ, ΓΝ Νίκαιας, «Τζάνειο», «Γεννηματά», «Σωτηρία», Παίδων «Αγία Σοφία» κ.α.

Επίσης, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από το χώρο της Υγείας θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί επίσης θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες όλων των νοσοκομείων.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ οργανώνει διαμαρτυρία στις 10 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας καλεί στις 11 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες οργανώνονται στα Νοσοκομεία Πρέβεζας (10.30 π.μ.) και Χίου (10.30 π.μ.).

Στη Λάρισα, σωματεία και φορείς προγραμματίζουν παρεμβάσεις και συνεντεύξεις Τύπου στις 10 π.μ. έξω από το Γενικό Νοσοκομείο και στις 11 π.μ. έξω από το Πανεπιστημιακό. Επιπλέον, πέρα από τα νοσοκομεία, στις 12 μ. εκπαιδευτικοί μαζί με την Ενωση Γονέων θα βρεθούν έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διεκδικώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Παρεμβάσεις προγραμματίζονται επίσης σε Τρίκαλα (11 π.μ. στην είσοδο του ΤΕΠ) και Καρδίτσα (11 π.μ. στην είσοδο του Κέντρου Υγείας).

  • Με συγκέντρωση χτες στην πύλη του νοσοκομείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», μετά από κάλεσμα του Σωματείου τους, προπαγάνδισαν τη σημερινή απεργία, προβάλλοντας παράλληλα το πλαίσιο διεκδικήσεων για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και προστασίας της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Σωματείου, Μ. Βαρδαβάκης, ανέδειξε τις ελλείψεις και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, εν μέσω πανδημίας, την παραπέρα μείωση των δαπανών για την Υγεία όπως προκύπτει από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ τόνισε ότι οι υγειονομικοί διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, εξασφάλιση μέσων ατομικής προστασίας, επίδομα Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ