Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΣΟΦΕΘ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΠΘ
Κοινές δράσεις για την εκρηκτική κατάσταση στις Εστίες

Με δράσεις ενημέρωσης και ανάδειξης της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στις Φοιτητικές Εστίες του ΑΠΘ συνεχίζει την πάλη για μέτρα προστασίας της υγείας και βελτίωσης της διαβίωσης ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, έχοντας στο πλάι του τους Φοιτητικούς Συλλόγους Νομικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Παιδαγωγικού, Ψυχολογικού και ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ.

Εκπρόσωποι των Συλλόγων παρέθεσαν το Σάββατο συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε εξόρμηση στον Λευκό Πύργο, όπου ενημέρωσαν το λαό και τη νεολαία της πόλης για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Στη συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΣΟΦΕΘ Αντζελα Λάρδα ανέφερε ότι οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ στην παρέμβασή της κατήγγειλε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Εστίες της Θεσσαλονίκης, όπως και την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας των φοιτητών.

«Ο ΣΟΦΕΘ, έπειτα από την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους στη Σύγκλητο», είπε μεταξύ άλλων, «καταγγέλλει την προκλητική πολιτική που ακολουθείται ακόμα και τώρα, που τα κρούσματα του ιού αυξάνονται κατακόρυφα, και η οποία στέκεται εμπόδιο στη διασφάλιση της υγείας των εστιακών».

Οπως εξήγησε, το μοναδικό μέτρο που έχει ληφθεί για τις Εστίες, ενόσω η διασπορά του ιού συνεχίζεται, ήταν η μερική απολύμανση των χώρων των Εστιών, ενώ τα τεστ για τα οποία η Πρυτανεία είχε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιούσε στους φοιτητές, αφού πρώτα μειώθηκαν από 600 σε 50, τελικά ακυρώθηκαν, λόγω «φόρτου εργασίας» του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα συνεχίζεται ο εμπαιγμός για τους εστιακούς φοιτητές, καθώς το «μπαλάκι» των ευθυνών για τα αιτήματά τους μεταφέρεται προκλητικά από την Πρυτανεία στον ΕΟΥΔΥ, στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ ή ακόμα και στον ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Ερευνας).

Από την πλευρά του ο Τάσος Παπαδόπουλος, γραμματέας του ΦΣ Νομικής, εκπροσωπώντας τους Συλλόγους που συμπαραστέκονται στον ΣΟΦΕΘ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των φοιτητών για μόρφωση και υγεία δεν σταματά, μάλιστα τώρα είναι που πρέπει να δυναμώσει.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι προχωρούν αύριο Τετάρτη σε κινητοποίηση στον ΕΛΚΕ και σε εκ νέου κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΑΠΘ την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, ενώ προηγήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΟΦΕΘ στα γραφεία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Παρασκευή 30 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ