Τρίτη 3 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο για μέτρα προστασίας σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία

Σήμερα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και αύριο στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας

Κινητοποίηση σήμερα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών διοργανώνουν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η Επιτροπή Καθαριστριών Αθήνας και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), απαιτώντας «τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας παιδιών και εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία».

Τα αιτήματα που προβάλλουν είναι: Μείωση της αναλογίας παιδιών και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργία ολιγομελών τμημάτων. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καμία απόλυση συμβασιούχων από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ με ευθύνη της κυβέρνησης, προσλήψεις παιδιάτρων σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και γιατρών Εργασίας, ενταγμένων στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται με καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Χορήγηση των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών κτιρίων και των παιδικών σταθμών, για το παιδαγωγικό προσωπικό κ.λπ.

Αντίστοιχα, σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας αύριο, 4 Νοέμβρη, στις 2 μ.μ., για μέτρα προστασίας στα σχολεία, καλεί η ΕΛΜΕ Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η κοροϊδία και τονίζοντας πως «κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών και του λαού». Απόφαση συμμετοχής στην κινητοποίηση πήρε και το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης».

Την πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά στηρίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), που στην πρόταση πάλης της προς τα ΔΣ των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ καλεί επιπλέον και σε παναττική κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, την Τρίτη 10/11, στις 2 μ.μ. Η ΑΣΕ σημειώνει ότι στην οριακή κατάσταση για τη δημόσια υγεία που έχει διαμορφωθεί, «δεν ξεφεύγουν τα σχολεία, όσο και αν τις τελευταίες μέρες, σχεδιασμένα η κυβέρνηση προσπαθεί να "αποδείξει" ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν. Παρουσιάζει τη μαγική εικόνα ότι "στο σχολείο ο ιός δεν κολλάει". Η πραγματικότητα που ζούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές αλλά και οι γονείς, τους διαψεύδει οικτρά! Το πρόβλημα είναι μέσα στα σχολεία και γιγαντώνεται! Αυτήν τη στιγμή πάνω από 1.000 σχολεία ή τμήματα έχουν κλείσει λόγω αποδεδειγμένων κρουσμάτων, ενώ άγνωστη παραμένει η πραγματική διάδοση του κορονοϊού», σημειώνει η ΑΣΕ και δίνει με συγκεκριμένα στοιχεία παραδείγματα για το πόσο αθωράκιστα είναι τα σχολεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η κατάσταση δεν ομαλοποιείται με ευχολόγια»(2022-01-11 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα για μόρφωση - Υγεία(2020-09-17 00:00:00.0)
Νέα συλλαλητήρια σήμερα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο(2020-05-26 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων(2020-05-07 00:00:00.0)
Μαζική η συμμετοχή την πρώτη μέρα απεργίας(2013-09-17 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες πρωτοβάθμιων σωματείων(2012-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ