Τρίτη 20 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Η πάλη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά συνεχίζεται!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο αίθριο του Πολυτεχνείου, από τις Οργανώσεις Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, εκδηλώσεις - συζητήσεις με θέμα «Οι ναζί στη φυλακή! Η πάλη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά συνεχίζεται!».

Στην εκδήλωση του Σαββάτου, την οποία οργάνωσαν οι ΤΟ Πολυτεχνείου, Σχολής Θετικών Επιστημών, Υγείας και ΔΙΠΑΕ, μίλησε ο Θανάσης Σγουρός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ στην αντίστοιχη εκδήλωση της Κυριακής, των ΤΟ Φιλοσοφικής, ΝΟΠΕ και ΠΑΜΑΚ, την ομιλία έκανε η Κωνσταντίνα Λιαράτσικα, μέλος του Γραφείου της ΟΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Μέσα από τις ομιλίες αναδείχθηκαν ο εγκληματικός χαρακτήρας του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, καθώς και ο ρόλος του κράτους και της ανιστόρητης και προκλητικής εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό ως επίσημης ιδεολογίας της ΕΕ, στην εκκόλαψη του αυγού του φασιστικού φιδιού από το σύστημα. Επίσης το γεγονός ότι ο φασισμός αξιοποιήθηκε μέσα στην πιο βαθιά καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας για να ενσωματώσει απογοητευμένα λαϊκά στρώματα, που είδαν απότομη πτώση του εισοδήματός τους, για να χρησιμοποιηθεί σαν μακρύ χέρι απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, συμπληρωματικά στην κρατική καταστολή.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη για συνέχιση και ενίσχυση του αγώνα ενάντια στο φασισμό μέχρι την τελική του ήττα, την ήττα του συστήματος που τον γεννά και τον θρέφει, καθώς οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο εξής ως ένα από τα κύρια συμπεράσματα της τελευταίας δεκαετίας:

«Ο φασισμός δεν νικιέται με ρευστά αντιφασιστικά μέτωπα, χωρίς αρχές και στόχους. Η αντιμετώπιση του φασισμού δεν είναι απλά υπόθεση των κομμουνιστών ή αντιφασιστικών οργανώσεων. Πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των μαζικών φορέων και των διαδικασιών τους. Αυτό επεδίωξαν από την πρώτη στιγμή οι κομμουνιστές. Να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης για την απομόνωση των φασιστών οι εργάτες, ο λαός, η νεολαία. Γιατί η πάλη απέναντι στη μαύρη "πρωτοπορία" αυτού του συστήματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα για το μισθό, τα δικαιώματα, τη μόρφωση κ.λπ. Ο αγώνας αυτός πηγαίνει μαζί με την αποκάλυψη, τη διαφώτιση για τον πραγματικό χαρακτήρα των φασιστών, για τους πραγματικούς τους στόχους, για την αφαίρεση του φιλολαϊκού τους προσωπείου».



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ