Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από αναπληρωτές και ωρομίσθιους

Προβλήματα και αδικίες στις προσλήψεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών εντοπίζει και καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Η σχετική εγκύκλιος έρχεται να εφαρμόσει τον αντιεκπαιδευτικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ πριν από λίγους μήνες και που χτυπάει με πολλαπλούς τρόπους το δικαίωμα των αναπληρωτών στη δουλειά, ενώ προσθέτει και άλλες αδικίες εις βάρος τους.

Συγκεκριμένα: Η εγκύκλιος ορίζει τη σειρά προτεραιότητας κάλυψης των κενών από τις Διευθύνσεις, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους διευθυντές Εκπαίδευσης να αξιολογούν και να ιεραρχούν τα κενά. Επιπλέον, καταργούνται ολοκληρωτικά τα κοινωνικά κριτήρια στις τοποθετήσεις των συμβασιούχων (σε αντίθεση με τις τοποθετήσεις των νεοδιοριζόμενων), κάτι που συνιστά επίθεση σε κατακτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απέναντι σε όλα αυτά, η Πρωτοβουλία καλεί σε οργάνωση του αγώνα με:

  • Εκτακτη ανοιχτή διαδικτυακή σύσκεψη την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. (θα δημοσιευτεί σχετικό link)
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα του παραβόλου και των λαθών των πινάκων του ΑΣΕΠ, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 10.30 π.μ.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όλα τα ζητήματα των αναπληρωτών ενόψει της νέας χρονιάς στο υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 11 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ