Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΕΥΒΟΙΑ
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης από σωματεία

Μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πρόσφατη πλημμύρα ζητά το Σωματείο Εργαζομένων ομίλου «Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες» Ν. Εύβοιας. Το Σωματείο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από την πλημμύρα και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. «Το αμέσως επόμενο διάστημα θα διαθέσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε αποκατάσταση των πληγέντων καθώς και άμεσα μέτρα ανακούφισης», σημειώνει και δηλώνει «παρών» σε κάθε προσπάθεια συντονισμού δράσης με φορείς και σωματεία της περιοχής για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, διεκδικεί μια σειρά από αιτήματα για τη στήριξη των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους. Συγκεκριμένα ζητά: Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το κόστος από πιθανές ζημιές σε εγκαταστάσεις ή στην παραγωγή. Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων κατά την πρόσβαση στους χώρους δουλειάς και την εργασία. Σε περιπτώσεις που δεν έχει εξασφαλιστεί ασφαλής πρόσβαση στους χώρους εργασίας, να καταβληθούν κανονικά αμοιβή και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους απουσιάσουν. Να καταβληθούν κανονικά οι αποδοχές σε όσους εργαζόμενους δεν είχαν πρόσβαση στο χώρο εργασίας λόγω της πλημμύρας ή έχουν πληγεί οι κατοικίες τους.

Ακόμα, το Σωματείο Εργαζομένων Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας είχε συναντήσεις με πληγέντες εργαζόμενους, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων έγινε και συνάντηση με μετανάστες εργάτες γης, οι οποίοι εκτός από τα προβλήματα που προκάλεσε η πλημμύρα στα σπίτια που διέμεναν, βρίσκονται αντιμέτωποι και με την ανεργία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» Επιτροπές Αγώνα και φορείς(4/11/2021)
Συνεχίζεται αμείωτη η αλληλεγγύη(24/8/2021)
Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποκατάσταση των πληγέντων της Εύβοιας(8/1/2021)
Πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας(8/4/2020)
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»(6/1/2009)
Κρανίου τόπος(9/7/1997)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ