Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Οχι στον αποκλεισμό εργαζομένων από τα σωματεία

Διασπαστική για άλλη μια φορά η στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ

Τις ενέργειες των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ) και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοίκηση του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος έχει παραλύσει εδώ και χρόνια, με ευθύνη της πλειοψηφίας στις προηγούμενες διοικήσεις του. Η θητεία είναι διετής και οι τελευταίες αρχαιρεσίες έγιναν το 2016! Σε μια προσπάθεια των εργαζομένων να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση, ορίστηκε προσωρινή διοίκηση με βασικό στόχο την ισότιμη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στο σωματείο ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης και την οργάνωση αρχαιρεσιών.

Ωστόσο, ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ), έχοντας στο πλευρό τους την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα επιχειρώντας να μπλοκάρουν τις εκλογές, ζητώντας να οριστεί νέα προσωρινή διοίκηση και να μην μπορούν να εγγραφούν στον Σύλλογο εργαζόμενοι συμβασιούχοι!

Οπως αναφέρει η Προσωρινή Διοίκηση, κατά τη διάρκεια εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων «ο πρόεδρος και η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ εμφάνισαν νόμο που αναγνωρίζει το δικαίωμα του μέλους σωματείου μόνο στους μόνιμους και στους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Επικαλέστηκαν ότι οι συμβασιούχοι, δηλαδή οι συνάδελφοι που δουλεύουμε μαζί στο νοσοκομείο τρία, εφτά και δέκα χρόνια θα νοθεύσουν το σώμα! Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είχε το θράσος να πει στην δικαστικό ότι εάν προχωρήσουμε στις εγγραφές, θα πετάξει το σωματείο μας εκτός ΠΟΕΔΗΝ!».

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ότι η υπάρχουσα Προσωρινή Διοίκηση μπορεί να προχωρήσει στις αρχαιρεσίες που έχει ήδη προκηρύξει, αλλά με τον όρο να μην εγγράψει νέα μέλη που δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι.

Η Προσωρινή Διοίκηση απευθυνόμενη στους εργαζόμενους διευκρινίζει ότι «η δικαστική απόφαση δεσμεύει μόνο την προσωρινή διοίκηση! Δεν δεσμεύει το σωματείο εσαεί, ούτε σωματεία του κλάδου που ήδη έχουν γράψει τους συμβασιούχους! Τώρα το γνωρίζουμε! Η ενότητα των εργαζομένων (...) δεν χτίζεται ούτε ξηλώνεται με νόμους! Κι όσοι επικαλούνται αντιδραστικούς νόμους είναι απέναντί μας». Ακόμα αναφέρει πως σε αυτήν τη φάση προχωρά στην εγγραφή των μόνιμων γιατρών που άδικα και αντικαταστατικά τους στερούσαν το δικαίωμα να γραφτούν στο σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «να απομονώσουν τις παρατάξεις που παρέλυσαν το σωματείο μας τόσα χρόνια, που μας άφησαν ανυπεράσπιστους στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» και να δώσουν δυναμικό «παρών» στην 1η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο του κεντρικού κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ