Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ - ΠΕΜΕΝ
Καταγγέλλουν την κατάργηση του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ να σταματήσουν τη λειτουργία του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ, στην Αυλίδα, εκφράζει το ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων της ΕΡΤ στην Αυλίδα και ενημερώθηκε για τις προθέσεις της διοίκησης της ΕΡΤ να κλείσει τις εγκαταστάσεις και να καταργήσει τη «Φωνή της Ελλάδας», που εκπέμπει από τα βραχέα και απευθύνεται στα 14 εκατ. Ελληνες ομογενείς σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, στους χιλιάδες ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια και τους οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η ΠΕΜΕΝ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Κ. Ζούλα, πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει την ίδια τακτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τις δημόσιες επιχειρήσεις, επικαλείται το "κόστος" για να υπονομεύσει και να οδηγήσει στο κλείσιμο την εγκατάσταση των βραχέων», σημειώνει το ΠΑΜΕ. Χαρακτηρίζει πρόκληση το γεγονός ότι τα 1.100 στρέμματα, όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι οι τρεις πομποί και τα κατάλληλα κεραιοσυστήματα, με δυνατότητα παγκόσμιας κάλυψης, δεν αξιοποιούνται και οι σχετικές εγκαταστάσεις δεν εκσυγχρονίζονται. Αντίθετα, μέρος της έκτασης έχει δοθεί «για αγροτικές καλλιέργειες (!), χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης της εγκατάστασης, σε μεγαλοτσιφλικά της Θήβας».

Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τα σωματεία να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις της διοίκησης της ΕΡΤ και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους του Κέντρου Εκπομπής Βραχέων στην Αυλίδα, που διεκδικούν τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και αντιδρούν στην κατάργησή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ