Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Απλήρωτες υπερωρίες, εφημερίες, νυχτερινά και κυριακάτικες βάρδιες μηνών

Απλήρωτες είναι οι υπερωρίες, οι νυχτερινές και κυριακάτικες βάρδιες, του μόνιμου και επικουρικού υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τους μήνες Ιούνη και Ιούλη. Επίσης απλήρωτες είναι οι εφημερίες των γιατρών για τον Ιούλη και οι πρόσθετες εφημερίες των γιατρών της περιόδου Μάη - Ιούλη.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου, «αποτελεί πρόκληση το γεγονός να καθυστερεί η κυβέρνηση την πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας με οποιαδήποτε δικαιολογία, ενώ ταυτόχρονα να συνεχίζει να έχει την ίδια ρότα με την προηγούμενη μοιράζοντας φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι εμπαιγμός απέναντι στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας, οι οποίοι εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες, με αυξανόμενη εντατικοποίηση το τελευταίο διάστημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (...).

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί η απαράδεκτη χαμηλή αποζημίωση των εφημεριών των γιατρών και των νυχτερινών, αργιών και Κυριακών των υπόλοιπων υγειονομικών που σακατεύονται από το κυκλικό ωράριο χρόνων και τις συνεχόμενες εφημερίες που φτάνουν πολλές φορές και τις 15 ημέρες».

Ο Σύλλογος απαιτεί να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή. Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ