Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Παρέμβαση ενάντια στη διακοπή ρεύματος σε οικογένεια ξενοδοχοϋπαλλήλων

Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ, για να αποτραπεί η διακοπή του ρεύματος σε οικογένεια που εργάζεται εξολοκλήρου στον Τουρισμό - Επισιτισμό, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα τα Σωματεία Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων. Η παρέμβαση των Σωματείων οδήγησε στην αποτροπή της διακοπής, όπως επισημαίνουν όμως «δεν υπήρξε καμία δέσμευση από τον προϊστάμενο της επιχείρησης ότι δεν θα προχωρήσουν οι διακοπές ρεύματος το επόμενο διάστημα, ακόμα και σε εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο».

«Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να απαντήσει πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εργαζόμενοι που εδώ και μήνες δεν έχουν εισόδημα», σημειώνουν τα Σωματεία, προσθέτοντας πως «οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, οι εποχικά εργαζόμενοι του νομού μας, όχι μόνο δεν είναι προστατευμένοι, αλλά έχουν μείνει χωρίς εισόδημα για μήνες, με τους λογαριασμούς να τρέχουν. Οι εργαζόμενοι που δημιούργησαν το λεγόμενο "θαύμα" της τουριστικής ανάπτυξης στην Κρήτη δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις».

«Οι εποχικά εργαζόμενοι στα 12μηνα ξενοδοχεία, οι εργολαβικοί, οι εποχικά εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, εποχικά εργαζόμενοι στα αεροδρόμια και στις μεταφορές, έχουν βρεθεί στον αέρα», επισημαίνουν τα Σωματεία, ενώ, παρουσιάζοντας και χαρακτηριστικά παραδείγματα, τονίζουν ότι «ακόμα και για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που εντάσσονται στον μηχανισμό στήριξης, η κοροϊδία δεν έχει τελειωμό, καθώς το προηγούμενο διάστημα είχαμε τις παλινωδίες με πλατφόρμες να πέφτουν, με την πίστωση του πενιχρού επιδόματος να αναβάλλεται από βδομάδα σε βδομάδα».

  • Την απεργιακή τους μάχη συνεχίζουν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, απαιτώντας την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης και απορρίπτοντας τα σχέδια της εργοδοσίας, η οποία αμφισβητεί τα εργασιακά τους δικαιώματα. Χτες οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν και πάλι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, ενώ έχουν κηρύξει νέα 24ωρη απεργία για σήμερα, την 8η κατά σειρά.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ