Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Γεμάτα ζωντάνια τα μαθητικά street event της ΚΝΕ στην Αττική

Στη Λαμπρινή
Στη Λαμπρινή
Συνεχίζονται με επιτυχία τα μαθητικά street event της ΚΝΕ, και την περασμένη βδομάδα και το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη πήραν οι Μαθητικές Οργανώσεις στην Αττική, που οργάνωσαν ενδιαφέρουσες και γεμάτες ζωντάνια εκδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές, κάτω από το κεντρικό σύνθημα: «I can't breathe. Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη!».

Περιστέρι

Με πλούσιο πρόγραμμα και μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το μαθητικό street event στον πεζόδρομο του Περιστερίου, που διοργάνωσαν οι μαθητικές Οργανώσεις Περιστερίου της ΚΝΕ, το Σάββατο 4 Ιούλη.

Το πλούσιο πρόγραμμα του event ξεκίνησε με ομιλία μαθητών σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν στα σχολεία τους, όπως για το μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό και στα ναρκωτικά, για την ανάγκη αγωνιστικής έκφρασης των προβληματισμών των μαθητών, καθώς και για την πείρα από τους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία της περιοχής.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες, με το παιχνίδι «Αδύναμος κρίκος» να κερδίζει τις εντυπώσεις και ο χαμένος του παιχνιδιού να «μπουγελώνεται». Ακολούθησε χιπ χοπ συναυλία με τον Φρανκ.

Γέρακας

Αντίστοιχα, street event των μαθητικών Οργανώσεων Γέρακα, Παιανίας, Κορωπίου της ΚΝΕ έγινε στον Γέρακα.

Στον Πειραιά
Στον Πειραιά
Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με το graffiti workshop, στο οποίο οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό, πήραν και οι ίδιοι τα σπρέι και δημιούργησαν σκίτσο με θέμα «I can't breathe». Ακολούθησε επίδειξη γυμναστικής στο χώρο του πάρκου, ενώ λειτούργησε και χώρος για τις μικρότερες ηλικίες μαθητών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μουσικοθεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν μαθητές από την Παιανία με την τεχνική του θεάτρου της επινόησης, μέσα από το οποίο απέδωσαν το σύνθημα του street event. Πρόβαλαν βίντεο που έφτιαξαν με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ, ενώ η διαδραστική συζήτηση, που ακολούθησε, για το σύστημα που δεν αφήνει τους μαθητές «να αναπνεύσουν», έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει και τόνισε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί η ΚΝΕ. Η βραδιά έκλεισε με dj set από τους «Rap Lab».

Νέο Ηράκλειο

Στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν οι μαθητικές Οργανώσεις Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό μαθητή και βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες των τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου που είχαν διεξαχθεί το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σε σχέση με τον ιστορικό ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ - Παρτιζάν, που έστειλε ισχυρό μήνυμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ το 1999 στη Γιουγκοσλαβία. Ακολούθησαν διαδραστική συζήτηση με θέμα τον στίχο του Μπ. Μπρεχτ «Η πραγματικότητα είναι εκεί και σε περιμένει, θέλει να αλλάξει, άλλαξέ την», αλλά και παιχνίδι ερωτήσεων με τίτλο «Ελευθερώνοντας τον σκλάβο». Μάλιστα, οι ομάδες που συμμετείχαν θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον τελικό, αυτή την Κυριακή στην πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας.

Στο Ιλιον
Στο Ιλιον
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες αλλά και τους περαστικούς προκάλεσαν οι πρωτότυπες δημιουργίες των μαθητών: Τόσο το «τείχος», ένα πρότζεκτ που παρουσίαζε την καταστολή του μυαλού που επιφέρει η χρήση των ναρκωτικών και τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν σε αυτή, καλώντας τους μαθητές να το γκρεμίσουν για να γνωρίσουν την αγωνιστική στάση ζωής των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, όσο και ο τρισδιάστατος χάρτης που αποτύπωνε τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας και την εμπλοκή τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία του Retro.

Λαμπρινή

Στη Λαμπρινή και στο street event της ΚΝΕ έδωσαν ραντεβού μαθητές για να συζητήσουν και να ακούσουν μουσική. Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και η προσφυγιά βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ιλιον

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ιλιον, με συμμετοχή μαθητών απ' το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό πραγματοποιήθηκε επίσης street event της ΚΝΕ. Η συζήτηση γύρω από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και η ανάγκη ανατροπής του κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ έστειλαν το δικό τους μήνυμα, φτιάχνοντας ένα γιγαντοπανό που αναδείκνυε τις αλήθειες και τα ψέματα για τα σχολεία τους. Ακολούθησε παιχνίδι «Ρουκ Ζουκ», ενώ ξεχώρισε η πρωτότυπη έκθεση για ελληνικά και ξένα ροκ τραγούδια.

Πειραιάς

Στο Ν. Ηράκλειο
Στο Ν. Ηράκλειο
Με κέφι και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε το street event των μαθητικών Οργανώσεων Πειραιά της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι.

Οι μαθητικές δραστηριότητες άρχισαν με ομαδικό παιχνίδι ερωτήσεων, με ομάδες από διάφορα σχολεία του Πειραιά, ενώ στη νικήτρια ομάδα δόθηκαν από τις Οργανώσεις αναμνηστικές μπλούζες με τυπωμένο σκίτσο του Λένιν. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με θέμα το κεντρικό σύνθημα των street events. Στη σκηνή ανέβηκε αμέσως μετά το συγκρότημα «dog in the fog», με alternative-indie rock ρυθμούς, ενώ η βραδιά έκλεισε με χιπ χοπ συναυλία με τους «Σογιούζ Καζάν», «Retro» και «Demon Fox».

Ελευσίνα

Με τη συμμετοχή μαθητών από όλο το Θριάσιο, πραγματοποιήθηκε street event από τις μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Ελευσίνα. Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρική παράσταση με τίτλο «Δεν μπορώ να αναπνεύσω... εμείς θα φτιάξουμε τον κόσμο απ' την αρχή!», από τη μαθητική θεατρική ομάδα Μενιδίου της ΚΝΕ, συζήτηση με τον Νίκο Καίσαρη, στέλεχος της ΚΝΕ, και συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.


Στον Γέρακα
Στον Γέρακα

Στο Περιστέρι
Στο Περιστέρι
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Με κέφι, ζωντάνια και δημιουργικότητα συνεχίζονται τα μαθητικά Street Event της ΚΝΕ.
  • Αλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις της ΚΝΕ.
  • Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για θέματα Εκπαίδευσης.
  • Εκπαιδευτική επικαιρότητα.
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διήμερο με συζητήσεις και νεανικά γλέντια

Διήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στο Θεατράκι Σκάλας, με σύνθημα «Capitalism is the virus - Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε έγιναν παρουσιάσεις τεσσάρων workshops, με θέματα «Υγεία, Φάρμακο και εμβόλιο», «Τηλεργασία και ψηφιακή οικονομία», «Εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ» και «Εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή». Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο από τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με κάλεσμα για το φετινό Διήμερο, που θα πραγματοποιηθεί στο Στόμιο της Λάρισας. Ακολούθησε συναυλία λαϊκού τραγουδιού από φοιτητικό συγκρότημα της ΚΝΕ και η βραδιά έκλεισε με πάρτι.

Τη δεύτερη μέρα ξεχώρισε η συζήτηση με θέμα «Ο καπιταλισμός είναι ο ιός» και ομιλήτρια την Ελλη Σωτηροπούλου, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση αυτή, μέσα από την επικαιρότητα αναδείχθηκαν τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και η ανάγκη σήμερα για την ανατροπή του και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομουνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, με την επισήμανση πως «ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους και με την "οργανωμένη απειθαρχία" τους δεν θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, θα το ακυρώσουν στην πράξη, όπως έκαναν με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν». Η Ε. Σωτηροπούλου κάλεσε τους φοιτητές και συνολικά τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στις δράσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νομοσχέδιο, καθώς και στις πρωτοβουλίες του ταξικού εργατικού κινήματος και των φορέων του.


Ακολούθησαν συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού από τοπικούς καλλιτέχνες και, τέλος, πάρτι με dj set.

Στο χώρο και τις δυο μέρες λειτούργησαν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και κοκτέιλ μπαρ.


ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αγώνας της ΚΝΕ ενάντια στον ρατσισμό

Την περασμένη Κυριακή, στο γήπεδο του Σρακινού στον Βόλο, η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ διοργάνωσε αγώνα ποδοσφαίρου ενάντια στον ρατσισμό με σύνθημα «Βάζουμε γκολ στον ρατσισμό». Συμμετείχαν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, που με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες κάθε εθνικότητας, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της φτώχειας, στους μετανάστες εργάτες θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Ακόμα, έγινε κάλεσμα για αποφασιστική απομόνωση των φασιστών, που ξερνάνε ρατσιστικό και ξενοφοβικό δηλητήριο μέσα στα σχολεία, στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς.

Το επόμενο Σάββατο, 11 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μαρτυρικό χωριό Δράκεια, όπου οι δυνάμεις των ναζί δολοφόνησαν κατοίκους ως αντίποινα στη δράση του ΕΑΜ, και θα ακολουθήσει πεζοπορία από το χωριό Δράκεια προς το χωριό Αγιος Λαυρέντης.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους

Από την ΟΒ Κατασκευών στην αυλή του Στεκιού
Από την ΟΒ Κατασκευών στην αυλή του Στεκιού
Συνεχίζονται οι δράσεις και εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας της για τους νέους εργαζόμενους, που θα απλωθεί όλο το καλοκαίρι με τίτλο «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές».

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής έγινε εκδήλωση της ΟΒ Κατασκευών Αττικής στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Οργάνωσης Κατασκευών Αττικής του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους νέους που συμμετείχαν, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους εργαζόμενους, όπως η τηλεργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εργατικά «ατυχήματα» στον κλάδο κ.ά.

Ξεχώρισαν το θέμα της καπιταλιστικής κρίσης, το πώς αυτή επηρεάζει τις ζωές των νέων, αλλά και ο περιορισμός των διαδηλώσεων. Η συζήτηση κατέληξε στην ανάγκη δράσης μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, στην ανάγκη συσπείρωσης της νεολαίας με την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

Αντίστοιχη σύσκεψη έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Περιστέρι από τις Εδαφικές Οργανώσεις Νοτιοδυτικών - Περιστερίου της ΚΝΕ, όπου μίλησε ο Αλέκος Περράκης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στη συζήτηση ξεχώρισαν το ζήτημα της παρέμβασης των νέων κομμουνιστών ως πρωτοπόρων εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, καθώς και το επίμαχο θέμα των ημερών, που αφορά το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Από την εκδήλωση αναδείχθηκε η αδυναμία του καπιταλισμού να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες των νέων στους όρους εργασίας, στην ξεκούραση, στην ψυχαγωγία, στις διακοπές, ενώ μεταφέρθηκαν και παραδείγματα από τη ζωή που απολάμβαναν οι νέοι εργαζόμενοι στο σοσιαλισμό.


Στο Περιστέρι
Στο Περιστέρι
Διαδικτυακή βιβλιοπαρουσίαση

Η Τομεακή Οργάνωση Δυτικής Ευρώπης της ΚΝΕ καλεί την Κυριακή 12 Ιούλη, στις 19.00 (ώρα Βρετανίας), σε διαδικτυακή παρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της KNE, με τίτλο «Αντεπίθεση για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, το Σοσιαλισμό».

Στο κάλεσμά της προς τους νέους Ελληνες που ζουν, σπουδάζουν και δουλεύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, η Τομεακή Οργάνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας καλούμε να μάθετε πως από το χέρι της εργατικής τάξης και φυσικά των νέων εργαζομένων που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της, περνούν πολύ περισσότερα απ' όσα προσπαθούν οι υπερασπιστές του συστήματος να μας πείσουν! Οτι οι νέοι και οι νέες που αισθάνονται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχουν επιλογή και τη δική τους θέση στη μάχη, με το βλέμμα καρφωμένο στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη. Οτι και οι νέοι μετανάστες μπορούμε και έχουμε φωνή μαζί με τους λαούς των χωρών όπου ζούμε, σπουδάζουμε και εργαζόμαστε».

Οποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα Jitsi πρέπει να:

1) Δηλώσει συμμετοχή στέλνοντας το όνομα και το email του στη διεύθυνση kne.webranch@gmail.com

2) Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συζήτησης θα σταλεί ένα email με το link που θα μεταφέρει στην πλατφόρμα της συζήτησης αυτόματα.

  • Οποιος συμμετέχει από κινητό ή τάμπλετ θα πρέπει, πριν ανοίξει το link, να έχει κατεβάσει την εφαρμογή Jitsi Meet από το Google Play (Android) ή το App Store (I-phone)
  • Για συμμετοχή από υπολογιστή δεν χρειάζεται κάποια εγκατάσταση παρά μόνο ο browser.
ΕΕΤΕ
Συναυλία για την Αισθητική Αγωγή

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) καλεί σε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Υπεραστικοί», αυτή την Παρασκευή, 10 Ιούλη, στις 20.30, στην ταράτσα του ΕΕΤΕ (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια).

Η μουσική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αγώνα για την Παιδεία, την καλλιτεχνική παιδεία και την Αισθητική Αγωγή, ως δικαίωμα κάθε παιδιού, κάθε μαθητή. Οπως σημειώνει το ΕΕΤΕ:

«Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης για την έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο:

  • Βάζει τεράστια ταξικά εμπόδια στη μόρφωση όλων εκείνων των μαθητών που προσανατολίζονται σε σχετικές με την τέχνη σπουδές (Σχολές Καλών Τεχνών, Σχολές Γραφιστικής, Διακόσμησης, Αρχιτεκτονικής, Πολυμέσων, και γενικότερα όλων των τεχνών). Τα μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Οι μαθητές καλούνται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε μαθήματα τα οποία δεν θα έχουν διδαχτεί, με αποτέλεσμα να σπουδάζουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια. Κερδίζει η παραπαιδεία και η ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Στερεί από τους μαθητές την απαραίτητη, την αναγκαία εκπαίδευση, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, την αισθητική τους καλλιέργεια, την ανάπτυξη της αντιληπτικής τους ικανότητας, την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της πνευματικής και συναισθηματικής διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους.
  • Οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τέχνης.

Απαντάμε αγωνιστικά. Διεκδικούμε μαθήματα τέχνης σε όλες τις τάξεις στο δημόσιο σχολείο. Διεκδικούμε καλλιτεχνικά μαθήματα - δικαίωμα για όλους τους μαθητές».

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για θέματα Εκπαίδευσης

INTIME NEWS

Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για θέματα Εκπαίδευσης, που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς όσο και το περιεχόμενο του ίδιου του σχολείου, έκανε και την περασμένη βδομάδα το ΚΚΕ στη Βουλή, με Επίκαιρες Ερωτήσεις που κατέθεσε και συζητήθηκαν την Παρασκευή στην Ολομέλεια.

Για τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια

Η πρώτη από τις Επίκαιρες Ερωτήσεις που συζητήθηκαν αφορούσε τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάργηση των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του Σχεδίου, που θα σπρώξει τους υποψήφιους αποκλειστικά στα φροντιστήρια, όπου αυτά υπάρχουν, ενώ μίλησε γενικότερα για την ανάγκη καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σημειώνοντας: «Θεωρούμε ότι σε όλη τη μαθητική ηλικία ένας άνθρωπος θα πρέπει να διαμορφώνει σφαιρικά την προσωπικότητά του, και βεβαίως σε αυτό συμβολή μεγάλη έχουν και τα μαθήματα της Τέχνης». Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την υπουργό να αναθεωρήσει την απόφασή της και να καλύψει «στο ωρολόγιο πρόγραμμα σε όλες τις τάξεις του Λυκείου την ανάγκη παροχής της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στους μαθητές, και ιδίως στους μαθητές που επιλέγουν αυτόν τον προσανατολισμό για τις σπουδές τους». Την κάλεσε επίσης να χαρακτηριστούν αυτά τα μαθήματα εργαστηριακά, γιατί «δεν φτάνει να λέμε ότι κάνουμε Καλλιτεχνικά, ότι κάνουμε Εικαστικά, ότι κάνουμε Ζωγραφική. Θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες υποδομές, έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά αυτό το μάθημα από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο».

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως ισχυρίστηκε λίγο πολύ ότι στο Λύκειο είναι άχρηστα τα καλλιτεχνικά μαθήματα, ότι είναι αργά για τους μαθητές να αποκτήσουν τότε ερεθίσματα (!), και υποσχέθηκε αόριστα ότι έχει συσταθεί επιτροπή στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για να εξετάσει την ενίσχυση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Δημοτικό.

Σε αυτόν τον αστήρικτο ισχυρισμό απέδωσε και το ότι ήταν μικρή η συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου στα καλλιτεχνικά μαθήματα επιλογής. Για να πάρει την απάντηση από τον Γ. Δελή: «Ξέρετε ότι αυτή η μικρή συμμετοχή είναι εξαναγκαστική, λόγω του ότι δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί για να διδάξουν αυτά τα μαθήματα και πολλές φορές τα παιδιά δεν τα επιλέγουν. Και βεβαίως δεν υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί, γιατί οι προϋπολογισμοί του υπουργείου δεν φτάνουν ποτέ για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. Και όταν υπάρξουν και κάποια παιδιά, τέλος πάντων, έρχεται πάλι το υπουργείο εκεί και οι Διευθύνσεις και λένε: "Τι να κάνουμε, παιδιά; Είστε λίγοι αυτοί που το δηλώσατε, δεν μπορεί να δημιουργηθεί τμήμα". Κάπως έτσι, λοιπόν, καταστέλλονται - εντός πολλών εισαγωγικών - και οι όποιες καλλιτεχνικές επιθυμίες αυτών των παιδιών σε σχέση με αυτά τα μαθήματα».

Η υπουργός είπε ότι εξετάζεται η δυνατότητα διδασκαλίας όλων των ειδικών μαθημάτων στα Λύκεια σε μια ζώνη τύπου ενισχυτικής διδασκαλίας (14.00 - 16.00), ενώ ισχυρίστηκε πως για να ενταχθούν τα καλλιτεχνικά μαθήματα σε όλες τις τάξεις θα πρέπει να κοπούν ώρες από άλλα μαθήματα, σε μια εντελώς ανελαστική και μπακαλίστικη προσέγγιση του ωρολόγιου προγράμματος. Ο Γ. Δελής ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το σχολείο και ότι «ως Κόμμα δεν μπαίνουμε σε μία συζήτηση για τα ράφια του σχολείου και για τα μαθήματα, όπως το να βάλουμε αυτό και να βγάλουμε το άλλο. Δεν είναι σούπερ μάρκετ μορφωτικών προϊόντων το σχολείο. Δυστυχώς έτσι το αντιμετωπίζουν όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η δική σας».

Για τα δεδουλευμένα των διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι υπερωρίες των διευθυντών και υποδιευθυντών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), που αναγκάστηκαν να δουλέψουν όλο τον Ιούλη του 2017 για να μη χαθεί η σχολική χρονιά στα σχολεία αυτά, ζήτησε ο Γ. Δελής με άλλη Επίκαιρη Ερώτησή του που συζητήθηκε την Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι το 2017 υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση τοποθέτησης εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ, η πλειοψηφία των συμβασιούχων έφτασε στα σχολεία το Μάη και προκειμένου να καλυφθεί στοιχειωδώς μέρος της χαμένης ύλης ορίστηκε να λειτουργήσουν τα ΣΔΕ και τον Ιούλη, με υπερωριακή ουσιαστικά απασχόληση των διευθυντών και υποδιευθυντών τους. Ωστόσο τα δεδουλευμένα δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμα.

Η υπουργός Παιδείας έριξε την ευθύνη αποκλειστικά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν εξέδωσε εγκαίρως τις Υπουργικές Αποφάσεις που χρειάζονταν για να πληρωθούν υπερωριακά οι εκπαιδευτικοί, και ενώ ισχυρίστηκε ότι ψάχνει με τις Υπηρεσίες του υπουργείου να βρει μια λύση, είπε επίσης ότι πρόκειται «για κάτι το οποίο συνέβη το 2017. Η παραγραφή είναι διετής, με βάση τον νόμο. Αρα το συγκεκριμένο αίτημα έχει από τον νόμο παραγραφεί», προκαλώντας έτσι εύλογη ανησυχία για το αν θα πληρωθούν ποτέ αυτοί οι άνθρωποι.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε γενικότερα για τα ΣΔΕ, που είναι στην κυριολεξία παρατημένα, όπως είπε, εξηγώντας ότι σε αυτά τα σχολεία «τα "κουσούρια" είναι σε πολλαπλάσιο βαθμό σε σχέση με τα υπόλοιπα. Είναι μονίμως υποστελεχωμένα. Είναι κυρίως με ωρομίσθιους, με εθελοντές. Ξέρετε, υπάρχει και αυτό το φρούτο, των εθελοντών εκπαιδευτικών. Και ο εθελοντισμός αυτός λαμβάνεται υπόψη και ως προσόν. Μετά παίρνουν και μία βεβαίωση εθελοντικής εργασίας. Μιλάμε για χιλιάδες χαμένες ώρες»...

Για τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια

Η επόμενη Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε την Παρασκευή αφορούσε τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.

Οπως εξήγησε ο Γ. Δελής, κάθε χρόνο το καλοκαίρι, όταν τελειώνει η σύμβασή τους και απολύονται, με βάση τους νόμους και τις διατάξεις που ισχύουν, θεμελιώνουν το δικαίωμα της λήψης του επιδόματος ανεργίας. Φέτος, όμως, «με τη χρονιά να διακόπτεται, έτσι όπως διακόπηκε, γύρω στα μέσα Μαρτίου, καταλαβαίνετε, κύριε υπουργέ, ότι αυτοί οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συμπληρώσουν πια αυτά τα ένσημα που απαιτούνται», είπε, προσθέτοντας ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς εισόδημα, χωρίς επίδομα ανεργίας». Ξεκαθάρισε ακόμα πως «η θέση μας είναι ότι θα πρέπει το επίδομα ανεργίας να δίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γιατί αυτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις, έτσι όπως μπαίνουν, συνήθως αποκλείουν τους περισσότερους, πολύ περισσότερο φέτος, με την κατάσταση που έχει προηγηθεί».

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρέπεμψε στα κυβερνητικά μέτρα και τις ΠΝΠ της περιόδου της καραντίνας, και ισχυρίστηκε ότι δεν κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι να χάσουν το επίδομα. Είπε ότι τα φροντιστήρια προφανώς και έκλεισαν λόγω της πανδημίας με κρατική εντολή, «ωστόσο τα στηρίξαμε έμπρακτα, καθώς και τους εργαζόμενους καθηγητές. Ως γνωστόν, τα έκτακτα μέτρα περιλάμβαναν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, καθώς και την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων σε αναστολή. Συνεπώς, αυτή η κατηγορία των εργαζομένων καλύφθηκε πλήρως με τη λήξη των συμβάσεών τους».

«Στην προμετωπίδα των προσπαθειών και της δικής σας κυβέρνησης είναι οι επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι είναι σε δεύτερο πλάνο. Για τις επιχειρήσεις και για τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι όλος αυτός ο πακτωλός και τα δισεκατομμύρια από επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών, μέχρι κίνητρα, μέχρι πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεις», τόνισε στη δευτερολογία του ο Γ. Δελής.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Φέρνει «απελευθέρωση» των απολύσεων για τους εκπαιδευτικούς στα ιδιωτικά σχολεία

Σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία, αυτήν τη φορά σε σχέση με τα ιδιωτικά σχολεία, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, πιάνοντας το νήμα από το προηγούμενο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο για τη δημόσια Εκπαίδευση και υποσχόμενο να ικανοποιήσει πάγιες απαιτήσεις των εργοδοτών, οι οποίες τσακίζουν τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων και των Συλλόγων των Εργοδοτών ιδιωτικών σχολείων και παιδικών σταθμών.

Στο όνομα της «ευελιξίας» και της «αυτονομίας» των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, η υπουργός παρουσίασε τους άξονες του νομοσχεδίου, που αποτελούν στο σύνολό τους ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργοδοτών για να πουλούν πολλαπλά εκπαιδευτικά προϊόντα, να εκμεταλλεύονται επικερδώς και κατά το δοκούν τους χώρους των σχολείων, αλλά και να τσακίσουν τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις «παθογένειες και αγκυλώσεις» που υποτίθεται ότι υπάρχουν σήμερα και θέλει να θεραπεύσει το υπουργείο Παιδείας, εντάσσει και την «αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Εκπαίδευσης»... Στις επίμονες ερωτήσεις των εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, η υπουργός παραδέχτηκε ουσιαστικά ότι θα φέρει «απελευθέρωση» των απολύσεων, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αποχώρηση της Ομοσπονδίας από την προσχηματική συζήτηση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της με αφορμή τη συνάντηση, η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών» (ΑΣΚΙΕ) σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η υπουργός «μετά από ένα υποκριτικό λογύδριο περί παιδαγωγικών θεμάτων, που θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολούν τους εκπαιδευτικούς, παραδέχτηκε ότι θα υπαχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολείων στις διατάξεις του κοινού Εργατικού Δικαίου.

Πρακτικά αυτό συνεπάγεται "απελευθέρωση" των απολύσεων και συμβάσεις που θα ορίζονται κατά το συμφέρον του εργοδότη. Εκπαιδευτικοί, λοιπόν, υπό τη συνεχή απειλή της απόλυσης, εκβιαζόμενοι με το πιστόλι στον κρόταφο, θα μεριμνούν, κατά την κα υπουργό, για την εκπλήρωση του παιδαγωγικού χρέους τους απέναντι στους μαθητές τους!

Τα μέλη του ΔΣ, αντιδρώντας άμεσα στην προαναγγελία της ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στον κλάδο μας, αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι για το στημένο από τους σχολάρχες νομοθέτημα που, κατά τη συνήθη πρακτική όλων των υπουργών Παιδείας των τελευταίων χρόνων, κατατίθεται είτε κοντά στη λήξη του διδακτικού έτους είτε σε περίοδο διακοπών, όπως τώρα.

Ως ΑΣΚΙΕ καταγγέλλουμε τα απαράδεκτα σχέδια για νομοθετική παρέμβαση από το υπουργείο Παιδείας στο χώρο της ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σε συνέχεια των άθλιων πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούσαν όλο το φάσμα της Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής. Ας γίνει αφορμή αυτή η κατάσταση να δούμε την αλήθεια κατάματα: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει σε βάθος χρόνου την Εκπαίδευση ως δημόσιο αγαθό το οποίο συνδέεται με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων».

«Καλούμε τα σωματεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε θέση μάχης!

Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών!», καταλήγει η ΑΣΚΙΕ.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποιούνται σήμερα για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα Τετάρτη φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), διεκδικώντας την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι μετά τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ δόθηκε η δυνατότητα στις Σχολές Μηχανικών των πρώην ΤΕΙ να επεκτείνουν τα έτη σπουδών τους σε πέντε, και κατόπιν εξέτασης του προγράμματος σπουδών κάθε Τμήματος χωριστά, από μια ειδική επιτροπή, να αποφασιστεί αν θα αντιστοιχιστούν με τα Τμήματα των Πολυτεχνείων. Ωστόσο, η αποτίμηση από αυτήν την επιτροπή έχει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ, αλλά και άλλων ΑΕΙ, να είναι «στον αέρα» εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εντείνεται έτσι η πολυκατηγοριοποίηση σχολών και Τμημάτων, αλλά και των αποφοίτων τους, ενώ επηρεάζονται αντίστοιχα και οι προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που συμπληρώνουν αυτήν την περίοδο τα μηχανογραφικά τους.

Οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ απαιτούν να ολοκληρωθεί άμεσα η αντιστοίχισή τους με τα Πολυτεχνικά Τμήματα, για να αποκτήσουν αυτόματα και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σχολή Μηχανικών του ΠαΔΑ επισημαίνει τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ, και δηλώνει ότι το ΚΚΕ «στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των φοιτητών για να σπουδάζουν ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια και να δουλεύουν στο αντικείμενο που σπουδάζουν με δικαιώματα».

ΞΑΝΘΗ
Προκάτ αίθουσες για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Με σχολικές αίθουσες προκάτ επιχειρεί η διοίκηση του δήμου Ξάνθης να διαχειριστεί, στο «παρά 5», το οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης υποδομών για τη λειτουργία της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήθηκε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, εργασίες κατασκευής βάσεων έδρασης προκάτ αιθουσών διδασκαλίας και συνοδευτικές τεχνικές εργασίες για 10 αίθουσες. Συγκεκριμένα, θα στήσει τις υποδομές για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε τουλάχιστον πέντε νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο. Ειδικότερα, σχεδιάζει τοποθέτηση μίας αίθουσας στο 1ο Νηπιαγωγείο, μίας αίθουσας στο 2ο Νηπιαγωγείο, από δύο αίθουσες στο 4ο, 6ο και 9ο Νηπιαγωγείο και δύο αίθουσες στο 5ο Δημοτικό Ξάνθης.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Ξάνθης είναι απαράδεκτη εδώ και χρόνια, με νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών, να συστεγάζονται και να συνωστίζονται σε μικρούς χώρους (Νηπιαγωγείο και Δημοτικά Δροσερού, 9ο - 18ο Δημοτικό Σχολείο κ.λπ.).

Με αφορμή αυτήν την κατάσταση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης τονίζει για άλλη μια φορά τις ευθύνες και της τωρινής διοίκησης, αλλά και διαχρονικά των δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων, για την καθυστέρηση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος που θα δώσει λύση στο πρόβλημα με τη σχολική στέγη.

Και σημειώνει: «Είναι πολύ οξυμένη η κατάσταση στα σχολεία της πόλης γιατί έχουμε και σχολεία του νομού και του δήμου που συρρικνώνονται, αφού οικογένειες εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και ο μαθητικός πληθυσμός συγκεντρώνεται στην Ξάνθη. Αποτέλεσμα τα μεγάλα τμήματα, με τους μαθητές να "παστώνονται" στις τάξεις, διάδρομοι και αποθήκες να γίνονται αίθουσες, τα προκάτ να τοποθετούνται στις σχολικές αυλές ως "προσωρινή" λύση. Με τους ίδιους όρους σχεδιάζεται και η υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Εδώ και τρία χρόνια περίπου, στο διάστημα από τη θεσμοθέτησή της μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε καμία οικονομική υποστήριξη από τις κυβερνήσεις, και αυτές οι προκάτ αίθουσες που σχεδιάζεται να στηθούν θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν όχι προσωρινή, αλλά μόνιμη λύση».

Κλείνοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης τονίζει την ανάγκη για κατασκευή νέων σχολικών αιθουσών και εξεύρεση οικοπέδων, ιδιαίτερα για νηπιαγωγεία γειτονιάς, αλλά και συνολικά σχεδιασμό ανέγερσης σχολείων για την επίλυση του προβλήματος στέγης σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 10 π.μ. στο ΑΣΕΠ

Στο υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά χτες εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και πρωτοβάθμιων σωματείων, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση των πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ φαίνεται ότι σπρώχνονται στην ανεργία πάνω από 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, στην πλειοψηφία τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω λαθών, αντιφάσεων και τεχνικών δυσκολιών του συστήματος. Με τη χτεσινή κινητοποίηση, τα σωματεία τους απαίτησαν να πάρει η κυβέρνηση την ευθύνη και να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ώστε να μη χάσει τη δουλειά του κανένας από αυτούς τους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται για χρόνια στην Εκπαίδευση. Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν ότι θα επικοινωνήσει με το ΑΣΕΠ, που είχε την ευθύνη υλοποίησης των πινάκων, χωρίς ωστόσο να αναλάβει καμία δέσμευση για τη λύση του προβλήματος.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης τον νόμο 4589, του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση της ΝΔ, τον νόμο - λαιμητόμο για την προϋπηρεσία, τα πτυχία και τα δικαιώματα των αναπληρωτών, όπως είπαν, που δημιουργεί νέες αδικίες και στέλνει στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικούς που δουλεύουν χρόνια.

Ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν έκτακτα κενά, αλλά πάγιες και στοιχειώδεις ανάγκες των δημόσιων σχολείων, που τη νέα σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας θα είναι αυξημένες. Και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών συνεχίζει τις δράσεις της με νέα κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

  • Να σημειωθεί ότι και το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του ζητά να μην αποκλειστούν από τους πίνακες οι εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων του συστήματος.
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» - «ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ»
Παρέμβαση σήμερα για τις διαγνώσεις μαθητών με μαθησιακές ανάγκες

Με αίτημα να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των έγκαιρων αξιολογήσεων και διαγνώσεων των μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρ. Ιμβριώτη» και Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» πραγματοποιούν παρέμβαση στο 2ο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Α' Αθήνας (Υμηττού 219), σήμερα Τετάρτη στη 1.30 μ.μ.

Οι δύο Σύλλογοι τονίζουν ότι η μεγάλη λίστα μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Καταγγέλλουν την υποστελέχωση των ΚΕΣΥ, που μεγάλωσε εξαιτίας των έκτακτων μέτρων της πανδημίας, και τονίζουν ότι λύση είναι ο διορισμός του αναγκαίου μόνιμου επιστημονικού, παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ