Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας για να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 10 π.μ. στο ΑΣΕΠ

Στο υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν για άλλη μια φορά χτες εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών και πρωτοβάθμιων σωματείων, διεκδικώντας τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση των πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ φαίνεται ότι σπρώχνονται στην ανεργία πάνω από 2.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, στην πλειοψηφία τους χωρίς δική τους υπαιτιότητα, αλλά λόγω λαθών, αντιφάσεων και τεχνικών δυσκολιών του συστήματος. Με τη χτεσινή κινητοποίηση, τα σωματεία τους απαίτησαν να πάρει η κυβέρνηση την ευθύνη και να αντιμετωπίσει το ζήτημα, ώστε να μη χάσει τη δουλειά του κανένας από αυτούς τους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται για χρόνια στην Εκπαίδευση. Η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου ήταν ότι θα επικοινωνήσει με το ΑΣΕΠ, που είχε την ευθύνη υλοποίησης των πινάκων, χωρίς ωστόσο να αναλάβει καμία δέσμευση για τη λύση του προβλήματος.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης τον νόμο 4589, του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί στο ακέραιο η κυβέρνηση της ΝΔ, τον νόμο - λαιμητόμο για την προϋπηρεσία, τα πτυχία και τα δικαιώματα των αναπληρωτών, όπως είπαν, που δημιουργεί νέες αδικίες και στέλνει στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικούς που δουλεύουν χρόνια.

Ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν έκτακτα κενά, αλλά πάγιες και στοιχειώδεις ανάγκες των δημόσιων σχολείων, που τη νέα σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας θα είναι αυξημένες. Και δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών συνεχίζει τις δράσεις της με νέα κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα).

  • Να σημειωθεί ότι και το ΔΣ της ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή του ζητά να μην αποκλειστούν από τους πίνακες οι εκπαιδευτικοί που απορρίφθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων του συστήματος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ