Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΞΑΝΘΗ
Προκάτ αίθουσες για τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή

Με σχολικές αίθουσες προκάτ επιχειρεί η διοίκηση του δήμου Ξάνθης να διαχειριστεί, στο «παρά 5», το οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης υποδομών για τη λειτουργία της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εισηγήθηκε τροποποίηση τεχνικού προγράμματος, εργασίες κατασκευής βάσεων έδρασης προκάτ αιθουσών διδασκαλίας και συνοδευτικές τεχνικές εργασίες για 10 αίθουσες. Συγκεκριμένα, θα στήσει τις υποδομές για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών σε τουλάχιστον πέντε νηπιαγωγεία και ένα δημοτικό σχολείο. Ειδικότερα, σχεδιάζει τοποθέτηση μίας αίθουσας στο 1ο Νηπιαγωγείο, μίας αίθουσας στο 2ο Νηπιαγωγείο, από δύο αίθουσες στο 4ο, 6ο και 9ο Νηπιαγωγείο και δύο αίθουσες στο 5ο Δημοτικό Ξάνθης.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Ξάνθης είναι απαράδεκτη εδώ και χρόνια, με νηπιαγωγεία να στεγάζονται σε ισόγεια πολυκατοικιών, να συστεγάζονται και να συνωστίζονται σε μικρούς χώρους (Νηπιαγωγείο και Δημοτικά Δροσερού, 9ο - 18ο Δημοτικό Σχολείο κ.λπ.).

Με αφορμή αυτήν την κατάσταση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης τονίζει για άλλη μια φορά τις ευθύνες και της τωρινής διοίκησης, αλλά και διαχρονικά των δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων, για την καθυστέρηση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος που θα δώσει λύση στο πρόβλημα με τη σχολική στέγη.

Και σημειώνει: «Είναι πολύ οξυμένη η κατάσταση στα σχολεία της πόλης γιατί έχουμε και σχολεία του νομού και του δήμου που συρρικνώνονται, αφού οικογένειες εγκαταλείπουν την ύπαιθρο και ο μαθητικός πληθυσμός συγκεντρώνεται στην Ξάνθη. Αποτέλεσμα τα μεγάλα τμήματα, με τους μαθητές να "παστώνονται" στις τάξεις, διάδρομοι και αποθήκες να γίνονται αίθουσες, τα προκάτ να τοποθετούνται στις σχολικές αυλές ως "προσωρινή" λύση. Με τους ίδιους όρους σχεδιάζεται και η υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής. Εδώ και τρία χρόνια περίπου, στο διάστημα από τη θεσμοθέτησή της μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε καμία οικονομική υποστήριξη από τις κυβερνήσεις, και αυτές οι προκάτ αίθουσες που σχεδιάζεται να στηθούν θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν όχι προσωρινή, αλλά μόνιμη λύση».

Κλείνοντας η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ξάνθης τονίζει την ανάγκη για κατασκευή νέων σχολικών αιθουσών και εξεύρεση οικοπέδων, ιδιαίτερα για νηπιαγωγεία γειτονιάς, αλλά και συνολικά σχεδιασμό ανέγερσης σχολείων για την επίλυση του προβλήματος στέγης σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ