Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
Νέα κινητοποίηση την Παρασκευή

Σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες την Παρασκευή 3/7, με αποχή από τα καθήκοντά τους, συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, προχωρούν αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί λογιστές.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις αυτές απευθύνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η νέα αγωνιστική πρωτοβουλία πραγματοποιείται σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που είχαν η αποχή και οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 18 Ιούνη, παρά τη στάση και τις προθέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών καλεί τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές να παλέψουν για την άμεση νομοθέτηση επιδόματος ανεργίας, να δοθεί παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30/9, να μην επιβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις μηνών Μάρτη - Απρίλη - Μάη, να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές το επίδομα των 800 ευρώ, απαλλαγή των λογιστών από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για την περίοδο που επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα, επανένταξη στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ κ.ά.

Η ΕΛΕΠΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «αυτήν την περίοδο αποτελεί μονόδρομο η κοινή πάλη των εργαζομένων με τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου, αφού κοινή είναι η αιτία των προβλημάτων, που δεν είναι άλλη από την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εξυπηρετεί».

Αντίστοιχα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών σημειώνει ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο «οδηγεί στη συγκέντρωση της αγοράς σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και μεγάλες εταιρείες», εξέλιξη που θα σημάνει «ακόμα περισσότερη εντατικοποίηση της εργασίας, λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, κάνοντας πιο φθηνό το εργατικό δυναμικό, αλλά και τη φυσική και οικονομική εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ