Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Εκδήλωση - αφιέρωμα της ΚΝΕ στον Μάνο Λοΐζο

Τα μουσικά όργανα του Μάνου Λοΐζου προσέφερε στο Στέκι της ΚΝΕ η κόρη του Μυρσίνη
Τα μουσικά όργανα του Μάνου Λοΐζου προσέφερε στο Στέκι της ΚΝΕ η κόρη του Μυρσίνη
Εκδήλωση - αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο διοργανώνει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, τη Δευτέρα 6 Ιούλη στις 20.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (Τροίας 36, πλατεία Βικτωρίας).

Θυμίζουμε ότι στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ βρίσκονται πλέον το πιάνο του συνθέτη, το πρώτο βιολί, δύο κιθάρες και το λαούτο του, μετά από προσφορά της κόρης του Μυρσίνης Λοΐζου. Με αφορμή αυτή την προσφορά διοργανώνεται και η παραπάνω εκδήλωση.

Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσουν προβολή αρχειακού υλικού και μουσικό αφιέρωμα.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις.

Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:

-- Ρεπορτάζ από την πολύμορφη δραστηριότητα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών.

-- Μαζικές και πλούσιες σε περιεχόμενο δραστηριότητες της ΚΝΕ για τους μαθητές.

-- Συνεχίζεται η καμπάνια της ΚΝΕ για τους νέους εργαζόμενους.

-- Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ για την Παιδεία.

Αγκαλιάστηκαν από τους μαθητές τα Street Events της ΚΝΕ

Τούμπα
Τούμπα
Με πρωτότυπο περιεχόμενο, συμμετοχή των μαθητών, προβληματισμό για επίκαιρα ζητήματα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκαν σε όλη τη χώρα τα Street Events των Οργανώσεων της ΚΝΕ.

Το Μαθητικό Street Event στην Πετρούπολη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώ. Εκεί οι μαθητές συναντήθηκαν και συζήτησαν με ενδιαφέρον για την κατάσταση στα σχολεία και στα σπίτια τους, για το σύστημα που δεν τους αφήνει να αναπνεύσουν, για την ανατροπή του.

Συγκίνηση προκάλεσε σε μικρούς και μεγάλους το θεατρικό των Μαθητικών Οργανώσεων «Τα παιδιά της Αθήνας» από το βιβλίο του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή και άλλη μια ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσίαση της «Σονάτας του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από το μαθητικό συγκρότημα «Εναστροι» και άλλους μαθητές. Απ' το χώρο δεν έλειψε και η καλλιτεχνική δημιουργία με μηνύματα ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Στο Χαλάνδρι

Με μεγάλη μαζικότητα έγινε το Σάββατο μαθητικό Street Event της ΚΝΕ στο Χαλάνδρι, με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από τις περιοχές Χαλανδρίου, Μελισσίων - Πεντέλης, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε διαδραστικό παιχνίδι «Αδύναμος κρίκος», παρακολούθησαν επίδειξη πυγμαχίας από επαγγελματίες αθλητές, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση στην οποία ΚΝίτες μαθητές μετέφεραν εμπειρίες από την οργανωμένη τους ζωή, ανέδειξαν την ομορφιά της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, όλα αυτά που πρεσβεύει η ΚΝΕ. Η βραδιά έκλεισε με hip hop live από τους Φρανκ και Pavlov.

Στη Θεσσαλονίκη

Χαλάνδρι
Χαλάνδρι
Street Art Festival έκαναν οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ, σε Τούμπα και Καλαμαριά, με συμμετοχή πλήθους μαθητών, όλων των ηλικιών. Οι μαθητές, μέσα από τα τουρνουά, τις εκθέσεις, τις συζητήσεις και τα παιχνίδια προβληματίστηκαν, συζήτησαν για όλα εκείνα που δεν τους αφήνουν να «ανασάνουν» στην καθημερινότητά τους, αλλά και για το πώς θα τα αλλάξουν όλοι μαζί!

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, το πρόγραμμα ξεκίνησε με τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και τουρνουά μπάσκετ, ενώ παράλληλα διεξαγόταν escape room με θέμα το περιβάλλον. Στον χώρο υπήρχαν έκθεση για τις κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ καθώς και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα «Πέλαγος».

Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς το πρόγραμμα ξεκίνησε με μαθητικό σκετς με τίτλο «THE SHOOL: An alternative show», ενώ παράλληλα διεξάγονταν διαγωνισμός τρίποντων, παιχνίδια και εκθέσεις. Το Street Art Festival έκλεισε με συναυλίες από τους ΚΧΘ και ΝΙΚ που έδωσαν τον παλμό και ξεσήκωσαν το κοινό με το hip hop τους.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μαθητικό Street Art Event έγινε στην πλατεία Ελευθερίας, το Σάββατο, διαδίδοντας πλατιά στους μαθητές της πόλης το σύνθημα: «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη!». Ηταν χώρος συνάντησης εκατοντάδων μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται και παλεύουν για τα δικαιώματά τους, αγωνίζονται για έναν άλλο κόσμο, δίκαιο χωρίς εκμετάλλευση, αναζητούν ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, μια ζωή με δικαιώματα ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με βάση τις ανάγκες τους.

Πτολεμαΐδα
Πτολεμαΐδα
Από νωρίς το απόγευμα, είχε στηθεί στην πλατεία Ελευθερίας έκθεση μέσα από την οποία αναδεικνυόταν ότι ο υπεύθυνος για την αδικία που βιώνουν οι μαθητές, αλλά και την αδικία που υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι άλλος από τον καπιταλισμό και έστελνε το μήνυμα: «Δεν τους χαρίζουμε λεπτό από το παρόν και το μέλλον μας! Γινόμαστε στην ΚΝΕ οι πρωτοπόροι επαναστάτες των καιρών μας!».

Το event περιελάμβανε παιχνίδι για μαθητές Γυμνασίου, παρουσίαση σύγχρονων χορών, αλλά και συζήτηση γύρω από το hip hop, ένα θέμα που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των νέων της πόλης που έθεσαν και τους δικούς τους προβληματισμούς, με αποτέλεσμα να ξεδιπλωθεί μια ζωηρή συζήτηση. Εγινε αναφορά στις ιστορικές καταβολές του hip hop, στα χαρακτηριστικά του, στη σημερινή εξέλιξή του, στις επιρροές του, αλλά και το μέλλον του.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με hip hop συναυλία με τους «Blooming Roses», ένα μαθητικό σχήμα με στίχους εμπνευσμένους από την καθημερινότητα στο σχολείο, τις δυσκολίες της ζωής, αλλά και την προοπτική του αγώνα.

Στην Πτολεμαΐδα

Με πλούσιο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Πάρκο Μνήμες Λιγνίτη, ανάλογη δραστηριότητα των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στην Πτολεμαΐδα.

Επίδειξη Skate, BMX και Rollers, δραστηριότητες όπως Graffiti και Escape Room και μεγάλη συναυλία από τους Fiasco και τους hip hop καλλιτέχνες, Stilus και Samlow, συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα.

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Παράλληλα, οι νέοι που συμμετείχαν συνυπέγραψαν ένα κείμενο διεκδικώντας ειδικά διαμορφωμένους δημόσιους χώρους και πάρκα με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση, ώστε να μπορούν να κάνουν το χόμπι τους χωρίς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά από την τσέπη τους. Σκοπός είναι να μαζευτούν και άλλες υπογραφές μέσα στη βδομάδα, ώστε να κατατεθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Πετρούπολη
Πετρούπολη
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι!»

Από τη συζήτηση με θέμα «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω... Ψάξε την πραγματική ουσία! Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!»
Από τη συζήτηση με θέμα «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω... Ψάξε την πραγματική ουσία! Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!»
Διήμερες εκδηλώσεις έκαναν την Πέμπτη και την Παρασκευή η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας και η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το διήμερο κορυφώθηκε την Παρασκευή με μια εκδήλωση που περιλάμβανε έκθεση με τίτλο «Τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι!», τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με σύνθημα «Κλότσα την μπάλα και όχι τη ζωή σου! Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!» και τουρνουά σκακιού με τίτλο «Παίξε στρατηγικά. Μην παίζεις τη ζωή σου! Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!».

Ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Καπιταλισμός σημαίνει δεν μπορώ να αναπνεύσω... Ψάξε την πραγματική ουσία! Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά!», με την Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος της ΚΕΟΕ της ΚΝΕ. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πώς οι επιπτώσεις της πανδημίας άφησαν το αποτύπωμά τους και στο κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, με αύξηση της χρήσης, στη στρατηγική της ΕΕ και των αστικών κομμάτων, που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των ναρκωτικών με την πολιτική «μείωσης της βλάβης», αλλά και στον ψεύτικο διαχωρισμό «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών.

«Στον αντίποδα βέβαια όλων αυτών στέκονται η αντίληψη και η στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας τις θέσεις για την πρωτογενή πρόληψη, όπως και για την προϋπόθεση της πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης με ενίσχυση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο ενιαίων, αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν δομών σε όλη τη χώρα για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης.

Μαθητές έγραψαν μηνύματα κατά των ναρκωτικών σε μπαλόνια και τα άφησαν ελεύθερα στον ουρανό
Μαθητές έγραψαν μηνύματα κατά των ναρκωτικών σε μπαλόνια και τα άφησαν ελεύθερα στον ουρανό
Καταλήγοντας τόνισε ότι «η κοινωνία που θα εξαλείψει τα ναρκωτικά είναι η σοσιαλιστική - κομμουνιστική, που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι το κέρδος. Που διαμορφώνει προσωπικότητες με αξίες όπως η συλλογικότητα, η συνεργασία, η αξιοπρέπεια. Που εξασφαλίζει κοινωνικά δικαιώματα στη δουλειά, στην κατοικία, στην υγεία, στη μόρφωση, που δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο στον ελεύθερο χρόνο. Σε αυτήν την κοινωνία η χρήση και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά ως μέσο φυγής γίνεται περιττή».

Μετά τη συζήτηση, μαθητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συμμετείχαν σε πολυδραστηριότητα, με αθλητικές αποστολές, δημιουργία πανό και γκράφιτι με μηνύματα κατά των ναρκωτικών. Μία από τις αποστολές που έφεραν με ενθουσιασμό σε πέρας οι μαθητές ήταν να γράψουν μηνύματα κατά των ναρκωτικών και σε μπαλόνια, τα οποία στη συνέχεια άφησαν ελεύθερα στον ουρανό!

Πλούσια δραστηριότητα σε πολλές πόλεις

Πάτρα
Πάτρα
Σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Τα ναρκωτικά είναι στο μυαλό καταστολή». Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι, στον Κορυδαλλό (πλατεία Μέμου) και στη Νίκαια (πλατεία Κουμπάκη) διοργάνωσαν συζητήσεις με τα στελέχη της ΚΝΕ: Ζαχαρία Ντε Λα Κρουζ, Ελενα Φαράκου και Κατερίνα Αϊβαλιώτη, αλλά και την Λία Αποστολοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), προκειμένου να αναδείξουν την ανάγκη σήμερα κάθε νέος και νέα να πει ΟΧΙ στα ναρκωτικά.

Οπως αναφέρει, με αφορμή αυτήν τη δραστηριότητα, η ΤΟ Πειραιά της ΚΝΕ: «Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ προκύπτει η ανάγκη πάλης ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, πείνα, πολέμους και που καλλιεργεί τη χρήση των ναρκωτικών, έτσι ώστε να "ξεχαστεί" ο λαός από την κατάσταση που βιώνει στο όνομα της "ελευθερίας" του. Ομως, πραγματικά ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που ανήκει στο κοινωνικό σύνολο και μπορεί με τη δράση του, σχεδιασμένα και συντονισμένα μαζί με άλλους, να διαμορφώσουν και να αλλάξουν την πραγματικότητα, με γνώμονα τις ανάγκες τους. Είναι ο άνθρωπος που έχει ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, επικοινωνεί, μοιράζεται, δημιουργεί.

Πρέβεζα
Πρέβεζα
Γι' αυτό, η ΚΝΕ παλεύει για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά. Μια κοινωνία που μέσα της οι άνθρωποι θα βιώνουν χαρές, λύπες, συγκίνηση, θυμό κ.λπ. Μια ζωή πραγματική, που θα τη φτιάχνουμε εμείς!».

Σε Πελοπόννησο και Ηπειρο

Στην Πάτρα, η θεατρική ομάδα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ παρουσίασε την Παρασκευή, στο Θεατράκι Μαρίνας, τη θεατρική παράσταση «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι πιο γλυκιά» του Ντάριο Φο, μια σατιρική κωμωδία με κεντρικό θέμα τη χρήση ναρκωτικών, το διαχωρισμό τους σε «σκληρά και μαλακά», τη νομιμοποίηση της κάνναβης και τις επιδράσεις τους. Ο διάλογος ανάμεσα στους ήρωες καταλήγει στις αντιθέσεις και τα κενά της θέσης περί ψυχαγωγικής χρήσης της κάνναβης, αλλά και στο ρόλο που έχουν ως εργαλείο του συστήματος για τη διαμόρφωση της συνείδησης και του τρόπου ζωής της νεολαίας.

Τουρνουά μπάσκετ 3x3 διοργάνωσε η Οργάνωση Κορινθίας της ΚΝΕ το Σάββατο και διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου η Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ το Σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων.

Η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας της ΚΝΕ έδωσε αγωνιστικό ραντεβού για εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Η εικόνα εγκατάλειψης του γηπέδου ήταν φανερή: Ελλειψη συντήρησης και χώρος γεμάτος με σκουπίδια! Τα μέλη της Οργάνωσης καθάρισαν το χώρο, αναδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο πως οι ανάγκες της νεολαίας για άθληση είναι τεράστιες και απαιτείται εδώ και τώρα να αναβαθμιστούν οι ήδη υπάρχοντες χώροι και να προσληφθεί άμεσα προσωπικό καθαριότητας με ευθύνη του δήμου. Ακολούθησε εκδήλωση με χαιρετισμό από την Ζήνα Μαλεζά, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ, και ομιλία από τον Μάριο Κατσή, διακεκριμένο πυγμάχο και μουσικολόγο, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο νέος πρέπει να παλεύει στην ίδια του τη ζωή και γιατί ο Αθλητισμός αλλά και οι διάφορες μορφές Τέχνης μπορούν να συμβάλουν σε αυτό. Αναφέρθηκε επίσης στη χρήση αναβολικών που προωθείται έντονα στον πρωταθλητισμό. Τη σκυτάλη πήραν οι ομάδες των μαθητών και φοιτητών σε ένα συναρπαστικό ματς.

Στην Κρήτη και νησιά του Αιγαίου

Σάμος
Σάμος
«Βρες την πραγματική ουσία. Πες ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά», ήταν το σύνθημα των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, την Παρασκευή, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργάνωσαν εκδήλωση στο Στέκι της ΚΝΕ με Workshop ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και πλούσια συζήτηση, ενώ στο χώρο υπήρχε ψηφιακή έκθεση για τη σχετική μπροσούρα της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία και διακινήθηκε μαζικά στην έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» που λειτούργησε στην εκδήλωση. Στο Ρέθυμνο και στον Αγιο Νικόλαο, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποίησαν περιοδείες σε χώρους και στέκια νεολαίας, ανοίγοντας συζήτηση με νέους για τις θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Στα Χανιά, οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργάνωσαν αθλητικό τουρνουά.

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ οργάνωσε διήμερο δραστηριοτήτων. Την Παρασκευή έγινε τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο γήπεδο των ΕΠΑΛ και το Σάββατο έγινε παρουσίαση της μπροσούρας της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ, στο πάρκο Χατζηδήμου, όπου μίλησε ο Γραμματέας του ΤΣ Λέσβου της ΚΝΕ, Δημήτρης Ευσταθίου, τονίζοντας πως τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.

Η Τομεακή Οργάνωση Σάμου της ΚΝΕ διοργάνωσε το Σάββατο Αγώνα Δρόμου. Πριν τον αγώνα μίλησε η Μαρία Βουλαρίνου, Γραμματέας του ΤΣ Σάμου της ΚΝΕ, ενώ στον χώρο κυκλοφορούσαν σχετικό ερωτηματολόγιο, η ανακοίνωση της ΚΝΕ και η μπροσούρα της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών. Οι διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν ήταν 2,5 χλμ. και 5 χλμ., ενώ για τους μικρότερους υπήρχε διαδρομή 1 χλμ. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά, ενώ στους τρεις πρώτους κάθε διαδρομής δόθηκαν και βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής» ως βραβείο.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 25 και 26/6 οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε πολλές πόλεις της χώρας.

Τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και αγώνες δρόμου. Εκθέσεις βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Συζητήσεις για σύγχρονα θέματα που αφορούν τη νεολαία. Δημιουργία πανό και γκράφιτι. Θεατρικές παραστάσεις. Παρεμβάσεις σε ελεύθερους χώρους που έχουν αφεθεί στη βρωμιά και την εγκατάλειψη, στερώντας από τους νέους την ανάγκη για αναψυχή και άθληση.

Αυτά είναι ορισμένα από όσα έγιναν αυτές τις δυο μέρες και παρουσιάζουμε αναλυτικά στα ρεπορτάζ στο δισέλιδό μας.




Μαζική εκδήλωση από τη Σπουδάζουσα Αθήνας

Με μαζική συμμετοχή φοιτητών και έντονο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το τριήμερο δράσεων που οργάνωσε η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών και σύνθημα «Λέμε ΝΑΙ στη ζωή, ΟΧΙ στα ναρκωτικά!», στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Στην εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο σποτ της ΚΝΕ στην Πανεπιστημιούπολη, έγινε βράβευση των νικητών των τουρνουά και του αγώνα δρόμου που είχαν προηγηθεί τις δύο προηγούμενες μέρες, ενώ εκ μέρους της ΚΝΕ απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους αθλητές που έκαναν επίδειξη πολεμικών τεχνών και αυτοάμυνας την πρώτη μέρα των δράσεων.

Ακολούθησε συζήτηση με ομιλητή τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ. Ο Κυρ. Ιωαννίδης ανέδειξε ότι «τα ναρκωτικά και η εξάρτηση από ουσίες είναι ιστορικό φαινόμενο ταυτισμένο με τον καπιταλισμό. Προκύπτει από τα αδιέξοδά του και παράλληλα γίνεται όπλο στα χέρια του, πολιτικό, ιδεολογικό αλλά και οικονομικό. Δηλαδή μια γιγάντια κερδοφόρα επιχείρηση». Και πρόσθεσε ότι «θέλουν τμήματα του λαού και της νεολαίας στη μαστούρα του συστήματός τους, μακριά από κάθε αγωνιστικό τρόπο ζωής, μακριά από κάθε διεκδίκηση για να αλλάξει η ζοφερή πραγματικότητα που ζουν».

Στην ομιλία του έδωσε πολλά ιστορικά παραδείγματα και στοιχεία για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα ναρκωτικά για να καταπνίξουν κινήματα και να «κοιμίσουν» τους λαούς, σε διάφορες ιστορικές φάσεις, από τον 19ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας.

Στάθηκε ακόμα στην προσπάθεια του συστήματος να νομιμοποιήσει τα λεγόμενα «μαλακά» ναρκωτικά, παραθέτοντας στοιχεία για τις συνέπειες όπου έχει συμβεί αυτό, ενώ μίλησε και για τη συζήτηση περί «ελευθερίας» επιλογής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Στην κοινωνία, ελευθερία σημαίνει κατανόηση της σχέσης, της αναγκαιότητας, και κυρίως δραστηριότητα με βάση αυτή. Και αυτή η δράση μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνία που πραγματικά απελευθερώνει την ανθρώπινη δημιουργικότητα, γιατί κάνει τον άνθρωπο, την εργατική τάξη, συνειδητό οικοδόμο μιας νέας κοινωνίας. Προφανώς για τέτοια ελευθερία δεν μιλάει σήμερα η αστική τάξη. Ψεύτικη και υποκριτική είναι η αστική αντίληψη για την ελευθερία». Τόνισε δε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ελευθερία όταν βλέπουμε τον άνθρωπο μεμονωμένα: «Χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει άνθρωπος, δεν υπάρχει τίποτα ανθρώπινο. Αρα χωρίς κοινωνία δεν υπάρχει ανθρώπινη ελευθερία».

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους φοιτητές: «Εμείς επιμένουμε και καλούμε τους σημερινούς επιστήμονες να σκεφτούν την αποστολή τους σύμφωνα με τα λόγια του Μπρεχτ ότι "ο μοναδικός σκοπός της επιστήμης έγκειται στο ξελάφρωμα της ανθρώπινης ύπαρξης από το μόχθο". Ναι λοιπόν, εμείς, εσείς, κρατάτε στα χέρια σας μια ανυπολόγιστη δύναμη που αν κατανοηθεί και γίνει πράξη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Και σήμερα η δράση της ΚΝΕ φωτίζει αυτόν το δρόμο».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, μετά από πολλές ερωτήσεις φοιτητών και φοιτητριών, γύρω από πλευρές του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης, για τις διάφορες εξαρτήσεις από άλλες ουσίες, για την πολιτική της υποκατάστασης και τα «στεγνά» προγράμματα, κ.λπ.

ΛΑΡΙΣΑ
«Δεν χαρίζουμε κανέναν, παλεύουμε για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις»

Πολύμορφη δραστηριότητα των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών

Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος»
Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος»
Με την πολύμορφη δραστηριότητα που ανέπτυξαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Λάρισα την Παρασκευή 26 Ιούνη, ανέδειξαν τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, έστειλαν το μήνυμα ότι η νεολαία πρέπει να γυρίσει την πλάτη σε όσους τη θέλουν με θολωμένο μυαλό, και ανέλυσαν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Το πρωί της Παρασκευής, κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Λάρισας, και τον Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, επισκέφτηκε τη θεραπευτική κοινότητα «Εξοδος» του ΚΕΘΕΑ, όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνό της, Σωτήρη Μπουντή. Επισκέφτηκαν ακόμα το «Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας», όπου συναντήθηκαν με τον Σωτήρη Λαϊνά, Συντονιστή Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Στις επισκέψεις αυτές αναδείχθηκε για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού και την υποχρηματοδότηση στο ΚΕΘΕΑ και σε άλλες δομές. Ο Π. Κατηφές αναφέρθηκε στη διαχρονική δράση του ΚΚΕ με την οποία αναδεικνύει το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και τις αιτίες που το γεννούν. Το ΚΚΕ, τόνισε, έχει ως επιδίωξή του τη συχνή και συστηματική ανταλλαγή απόψεων με τους ανθρώπους των δομών αυτών και διαχρονικά στηρίζει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ, άλλων δομών και των εργαζομένων τους, με πρωτοβουλίες στη Βουλή αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία.


Το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Λαμπρούλη πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ όπου συμμετείχαν πάνω από δέκα ομάδες και ταυτόχρονα δεκάδες άλλοι μαθητές ήταν εκεί, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να μάθουν τις θέσεις της ΚΝΕ.

Η μέρα έκλεισε με συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ και τις εξελίξεις στο κοινωνικό ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, στην οποία μίλησαν ο Π. Κατηφές και η Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών.

Ο Π. Κατηφές τόνισε μεταξύ άλλων: «Ως Κόμμα έχουμε σταθερά στις ιεραρχήσεις μας την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τον τρόπο ζωής που αυτή συμβολίζει. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η δική μας αντίληψη για την οργάνωση της κοινωνικής ζωής θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Θέλει τον άνθρωπο πρωταγωνιστή και παραγωγό του κοινωνικού πλούτου, αλλά και ενεργό πρωταγωνιστή στον έλεγχο της ίδια της ζωής όλης της κοινωνίας. Επιλέξαμε να πάρουμε αυτή την πρωτοβουλία συνεχίζοντας τη συζήτηση για το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, γιατί εκτιμάμε ότι κλιμακώνονται αρνητικές εξελίξεις με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει στρωμένο έδαφος από τον ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα των ναρκωτικών και έχει στέρεα πατήματα, ώστε με συναίνεση να κλιμακωθούν η ανοχή και ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά».

Από την εκδήλωση στην πλατεία Λαμπρούλη
Από την εκδήλωση στην πλατεία Λαμπρούλη
Η Λ. Μαλάμη στην παρέμβασή της στάθηκε στη συζήτηση που ανοίγει γύρω από την κάνναβη, σημειώνοντας: «Δεν τίθεται ζήτημα διάκρισης σε μαλακά και σκληρά ναρκωτικά για εμάς. Το ζήτημα των ουσιών δεν είναι ατομικό, αλλά πρώτιστα κοινωνικό. Επομένως, η λύση του δεν μπορεί να έγκειται στην καταστολή απέναντι στους χρήστες, αλλά στην πάλη για μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και όχι το κέρδος, και που δεν θα γεννά ανασφάλεια και αδιέξοδα που θα σπρώχνουν τα μέλη της προς τις ουσίες».

  • Αντίστοιχη εκδήλωση, με ομιλητές τον Π. Κατηφέ και την Λ. Μαλάμη, διοργάνωσαν το Σάββατο η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες ΟΒ της ΚΝΕ, στην πλατεία Πόντου στο Κερατσίνι, με τη συμμετοχή νέων εργατών στις Μεταφορές, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον στη συζήτηση που έγινε. Την εκδήλωση άνοιξε η Ιωάννα Καραγεωργίου εκ μέρους της ΤΟ Μεταφορών, ενώ παρέμβαση εκ μέρους της ΚΝΕ έκανε ο Δήμος Γαλανόπουλος.
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Επίσκεψη στις φυλακές του Ωρωπού

Με τα συνθήματα «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές» και «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» να δονούν την ατμόσφαιρα, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ επισκέφθηκαν το πρωί της Κυριακής τον ιστορικό χώρο των φυλακών του Ωρωπού, ύστερα από πρωτοβουλία της Τομεακής Οργάνωσης Περιστερίου - Νοτιοδυτικών της ΚΝΕ.

Τους νέους υποδέχτηκαν μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Ωρωπού του ΚΚΕ, οι οποίοι τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος, στο προαύλιο των φυλακών, στο θάλαμο των κρατουμένων και στα κελιά της απομόνωσης.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορία των φυλακών. Εμαθαν για το καλοκαίρι του 1968, όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές μια ομάδα 70 περίπου νέων, 20 - 30 ετών, κρατουμένων της χούντας, από το στρατόπεδο Λακκί της Λέρου. Ο στόχος ήταν να απομακρύνουν τους νεολαίους αγωνιστές από τους έμπειρους συγκρατούμενούς τους στη Λέρο και να τους φέρουν σε συνθήκες στις οποίες εκτιμούσαν ότι θα τους πίεζαν για να λυγίσουν. Κι αυτό γιατί στον Ωρωπό, δίπλα στις φυλακές, μπροστά στα μάτια των νέων κρατουμένων, η ζωή συνέχιζε να κυλά, ενώ οι ίδιοι παρέμεναν δέσμιοι και αναγκάζονταν να ζουν με τους κανόνες της στρατιωτικής ζωής που τους επέβαλλαν.

Αναφέρθηκαν στη στάση των εξόριστων νέων που δεν αποδέχτηκαν κανέναν περιοριστικό όρο στη ζωή, στη λειτουργία του στρατοπέδου, που ήθελε να επιβάλει η χούντα, αλλά οργάνωσαν τη ζωή στη φυλακή, την εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα κ.ά., ενώ απάντησαν με απεργία πείνας στην τρομοκρατία των δεσμοφυλάκων και τις πιέσεις για να υπογράψουν «δήλωση μετανοίας». Τελικά η δικτατορία υπέστη ήττα στην επιδίωξή της για τη δημιουργία ενός «πρότυπου» στρατοπέδου - προθαλάμου «αναμόρφωσης» των νέων εξόριστων. Ματαίωσε το σχέδιό της και αποφάσισε την πειθαρχική μεταγωγή των νέων στη Γυάρο.

Ολοκληρώνοντας την ξενάγηση, τονίστηκε πως η εμπειρία των νέων πολιτικών εξόριστων στον Ωρωπό επιβεβαιώνει ότι η σύνδεση της επαναστατικής θεωρίας του μαρξισμού - λενινισμού με την επαναστατική δράση, καθώς και η οργανωμένη, συλλογική και αγωνιστική στάση και η αδιαλλαξία απέναντι στον ταξικό εχθρό και στα όργανά του πάντα φέρνουν αποτέλεσμα και ότι στον ίδιο δρόμο, σε άλλες συνθήκες, συνεχίζουν οι κομμουνιστές πενήντα χρόνια μετά.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Στη Βουλή συζητήθηκαν προχτές Ερωτήσεις του ΚΚΕ που αφορούν προβλήματα φοιτητών και αποφοίτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Βουλευτές του ΚΚΕ μετέφεραν την αγωνία και τα προβλήματα που δημιουργούνται και ζήτησαν μέτρα από το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, την Τρίτη συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία το ΚΚΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας μέτρα για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με τη διεξαγωγή της εξεταστικής.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής σημείωσε πως οι φοιτητές γενικότερα και ειδικότερα του ΠΑΔΑ, πέρα από την πανδημία του κορονοϊού και την καραντίνα που πέρασαν όπως και όλος ο λαός, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την εξεταστική τους, που τους γεμίζουν με άγχος και ανασφάλεια και έχουν οικονομικές συνέπειες για τις οικογένειές τους. Με βάση τις επισημάνσεις, καταγγελίες και τα αιτήματα συλλόγων του ιδρύματος για τους όρους και τον χρόνο πραγματοποίησης της εξεταστικής, ζήτησε μέτρα για να πάρει σε όλες τις σχολές παράταση η εξεταστική τουλάχιστον μια βδομάδα για να υπάρξει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας, να δοθεί σε όλους ο απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να μη μείνει κανείς εκτός επειδή δεν έχει τα απαραίτητα μέσα και να μην υπάρξει παραβίαση προσωπικών δεδομένων με κανέναν τρόπο. Εθεσε παράλληλα το ζήτημα της πραγματοποίησης διπλής εξεταστικής τον Σεπτέμβρη για όλους τους φοιτητές, έτσι ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι φοιτητές στο τυπικό εξάμηνο, όσο και οι τελειόφοιτοι.

Στο συγκεκριμένο αίτημα και αυτό που αφορά την παράταση της εξεταστικής, ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης δήλωσε την αντίθεση του υπουργείου. Κατά τ' άλλα χαρακτήρισε αόριστες τις καταγγελίες φοιτητών που αφορούν τον αποκλεισμό φοιτητών από τη διαδικασία και παρέπεμψε στις αποφάσεις της διοίκησης του ιδρύματος σχετικά με ζητήματα που αφορούν τους όρους.

Για την αναγνώριση των integrated master

Την ίδια μέρα, συζητήθηκε και η Ερώτηση του Κόμματος για τις αδικίες που έχουν δημιουργήσει η ακολουθούμενη διαδικασία και οι καθυστερήσεις στο ζήτημα της αναγνώρισης του ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master) σε αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών εξωτερικού - Γεωπονικού, Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων και άλλων ειδικοτήτων - ενώ στην πορεία προέκυψε πρόβλημα και με τους αποφοίτους σχολών πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, όπως αυτής των Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο βουλευτής ζήτησε να λυθεί δίχως άλλη καθυστέρηση το πρόβλημα της αναγνώρισης του πτυχίου integrated master και να υπάρξει αναδρομική μοριοδότηση για προσλήψεις στο Δημόσιο των μουσικών του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Σημείωσε παράλληλα πως τα προβλήματα αποτελούν απόρροια των νομοθετικών ρυθμίσεων της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, με τις οποίες το ΚΚΕ είχε διαφωνήσει και «απόνερα των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων στη βάση των κατευθύνσεων της Μπολόνια, που υπαγορεύει τη διεύρυνση της κατηγοριοποίησης πτυχίων και αποφοίτων».

Απαντώντας εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης αναφέρθηκε στο γιατί σήμερα δεν μπορεί να γίνει αυτόματη αναγνώριση ενός τίτλου σπουδών του εξωτερικού ως integrated master, σημειώνοντας πως απαιτούνται νομοθετικές ρυθμίσεις στις οποίες, όπως ανακοίνωσε, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, ενώ για νομοθετική ρύθμιση έκανε λόγο και σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε να προχωρήσει άμεσα η επίλυση του θέματος των πτυχίων των αποφοίτων του εξωτερικού, καθώς επίσης και των μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στους οποίους αναδρομικά να δοθεί το δικαίωμα να κάνουν συμπληρωματικά χαρτιά.

Δράσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους

Εξόρμηση στην Ερμού
Εξόρμηση στην Ερμού
Δεκάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ στην Αττική συμμετείχαν το Σάββατο στη μέρα δράσης για νέους και νέες που εργάζονται σε εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ με τίτλο: «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές!».

Σε 12 σημεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, σε εμπορικά κέντρα και δρόμους, στήθηκαν stands με τα προπαγανδιστικά υλικά της καμπάνιας, όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι και νέοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ για την κατάσταση που βιώνουν οι «αφανείς ήρωες» των εμπορικών καταστημάτων, οι νέοι εργαζόμενοι που δουλεύουν με 400 ευρώ, με σπαστά ωράρια, εκ περιτροπής κ.λπ.

Αποκαλυπτικά ήταν τα στοιχεία για τον όμιλο «Inditex», στον οποίο ανήκουν οι εμπορικές εταιρείες «Zara», «Bershka», «Pull & Bear» κ.ά., όπου έχει ανακοινωθεί ότι μέσα στο έτος 2021 θα κλείσουν 1.200 καταστήματα από τα 7.500 που έχει σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του ομίλου το 2016 ήταν ο δεύτερος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου και σταθερά από τους πιο πλούσιους, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας για το 2019 να διαμορφώνεται στα 519 εκατομμύρια! Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι εργαζόμενοι του ομίλου ανέφεραν στην εξόρμηση ότι δεν έχουν δει το μισθό τους τα τελευταία χρόνια να ξεπερνά τα 400 ευρώ, δουλεύουν και Κυριακές, δεν έχουν ζήσει διακοπές μακράς διάρκειας, γιορτές κ.λπ.

Στον Πειραιά
Στον Πειραιά
Αντίστοιχα, απασχόλησε πολύ στη συζήτηση η αύξηση της ανεργίας στον κλάδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο ΟΑΕΔ, οι άνεργοι εμποροϋπάλληλοι αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 25,13%.

Η ΚΝΕ, και μέσω αυτής της μέρας δράσης, κάλεσε τους νέους εργαζόμενους να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων, πρωταγωνιστές για την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούνε.

Το σύνθημα της καμπάνιας της ΚΝΕ «Οι "αφανείς ήρωες" να γίνουν πρωταγωνιστές! Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!» μεταφέρθηκε την Κυριακή και στον Μανταμάδο της Λέσβου, όπου μέλη της ΚΝΕ έγραψαν συνθήματα και κοκκίνισαν το χωριό με τις αφίσες της καμπάνιας.

Επίσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας προγραμματίζεται την Παρασκευή 3 Ιούλη εκδήλωση της ΟΒ Κατασκευών Αττικής της ΚΝΕ, στις 19.30, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36). Θα μιλήσουν ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ, και η Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Τομεακού Γραφείου της ΤΟ Κατασκευών.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ