Τετάρτη 1 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε Κω και Ρόδο

Από την κινητοποίηση στην Κω
Από την κινητοποίηση στην Κω
Παρέμβαση στη σύσκεψη που κάλεσε ο δήμος Κω προχτές Δευτέρα με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη, πραγματοποίησαν το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω.

Κατά την άφιξη του υπουργού, συνδικαλιστές βρέθηκαν στο χώρο, άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, απαιτώντας κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς εισόδημα.

Οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου επισήμαναν ότι η τουριστική περίοδος ανοίγει σήμερα 1η Ιούλη με τους όρους που επιβάλλει η στήριξη της κερδοφορίας των tour operators, μεγάλων ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών, αναιρώντας προκλητικά κάθε μέτρο για την ουσιαστική προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Τουρισμό, που θα δουλέψουν σε συνθήκες εντατικοποίησης και ανασφάλειας. Υπογραμμίστηκε ακόμα ότι τα μέσα πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης παραμένουν από ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, όπως παραμένουν και οι τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας.

Το Εργατικό Κέντρο τονίζει ότι με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει να βάζει εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο Ρόδου

Στη Ρόδο, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ξενοδοχείων - Επισιτισμού, μετά τη συγκρότησή της την περασμένη Παρασκευή και την πρώτη αγωνιστική παρέμβασή της στον ΟΑΕΔ προχτές Δευτέρα, προχωρά σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, στις 12 μ.

Διεκδικεί να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό από τα δημοτικά τέλη και κάθε είδους άλλα τέλη που εισπράττει ο δήμος. Να ισχύσει αυτό για όλους τους ανέργους, τους ενταγμένους στο καθεστώς αναστολής, τους «ελαστικά» απασχολούμενους, για όσο διαρκεί η κρίση.

«Είμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον Τουρισμό είναι εκτός δουλειάς, χωρίς εισόδημα. Ενα τμήμα τους περιμένει να ενταχθεί στα "μέτρα στήριξης", που δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα βασικά», επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα.

«Την ίδια στιγμή, όμως, το κράτος, ο δήμος απαιτούν από μας να πληρώνουμε κανονικά φόρους, δημοτικά και άλλα "ανταποδοτικά" τέλη», αναφέρει η Επιτροπή, τονίζοντας ότι «είναι πραγματική πρόκληση να είναι απαλλαγμένοι οι μεγαλοξενοδόχοι του νησιού από τα δημοτικά τέλη και να τα πληρώνουν οι άνεργοι, αυτοί που ψάχνουν να βρουν πώς θα ταΐσουν τις οικογένειές τους!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ