Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ
Κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς
Στους ΟΤΑ

Στάση εργασίας (7.30 π.μ. - 11.30 π.μ.) και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας, την Πέμπτη 18 Ιούνη, οργανώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους στους δήμους να πάρουν μαζικά μέρος ενάντια στην περικοπή των ΒΑΕ, απαιτώντας την ένταξη επιπλέον ειδικοτήτων σε αυτά, αλλά και προβάλλοντας το αίτημα για μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η ανακοίνωση του πορίσματος Επιτροπής, στην οποία έχει ανατεθεί από την προηγούμενη και τη σημερινή κυβέρνηση η επανεξέταση του καθεστώτος των ΒΑΕ.

Στο Μέταλλο

Κάλεσμα στα σωματεία του κλάδου να οργανώσουν πανελλαδική μέρα δράσης την Πέμπτη 18 Ιούνη απευθύνουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Φθιώτιδας και Βοιωτίας. Τα αιτήματα που προτάσσουν είναι τα εξής: Κατάργηση των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών διατάξεων. Εισόδημα για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς κατά 10% στις αποδοχές. Κανείς μεταλλεργάτης κάτω από τα 830 ευρώ. Ολος ο κλάδος στα ΒΑΕ. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στα Τρόφιμα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Tasty Foods» αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στην απόλυση συναδέλφου τους. Συγκεκριμένα, χτες το πρωί η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενο ο οποίος είναι υποψήφιος για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας, η ψηφοφορία για την ανάδειξη της οποίας έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη. Αμεση ήταν η αντίδραση του επιχειρησιακού Σωματείου, το οποίο προχώρησε σε δίωρη στάση εργασίας. Κατά τη διάρκεια της στάσης, στην οποία συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι, έγινε Γενική Συνέλευση και αποφασίστηκε ομόφωνα να κλιμακωθεί ο αγώνας για την ανάκληση της απόλυσης με απεργία.

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα απολύθηκε ένας ακόμα εργαζόμενος από την επιχείρηση «Στεργίου». Ο εργαζόμενος που θέλει να «ξεφορτωθεί» η εργοδοσία συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του Σωματείου, που βρίσκονται αυτές τις μέρες σε εξέλιξη.

Στο Φάρμακο

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. πραγματοποιεί το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως). Δίνοντας συνέχεια στις αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια στο άνοιγμα των φαρμακαποθηκών τα Σάββατα, το Συνδικάτο πραγματοποίησε πετυχημένη στάση εργασίας και κινητοποίηση σε φαρμακαποθήκη στον Κολωνό, το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Αλλες πρωτοβουλίες
  • Οι Επιτροπές Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι) προχωρούν σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.
  • Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 28/6, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.
  • Την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων από το Ιδρυμα Προστασίας Απόρων Ανιάτων «Η στέγη της εκκλησίας» στην Καλαμάτα απαίτησαν με συγκέντρωση την Κυριακή το πρωί εργαζόμενοι και Σωματεία της περιοχής. Η συγκέντρωση έγινε έξω από τον χώρο διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης Εκκλησιαστικών Συλλόγων, που περιλάμβανε μεταξύ άλλων και την εκλογή νέας Διοίκησης του Ασύλου. Με απόφαση της απερχόμενης Διοίκησης, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, απολύθηκαν τα 5 από τα 7 μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του νεοϊδρυθέντος Σωματείου.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org