Τρίτη 16 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενας για όλους και όλοι για έναν!

Αποσπάσματα από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση

Στις παραγωγικές δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ και στη σημασία της για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Ανδρέας Κορέτζελος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και πρόσθεσε ότι «δεν ξεχνάμε τους 80 νεκρούς μας».

«Αντέξαμε μέχρι σήμερα. Οσο σας έχουμε δίπλα μας αντέχουμε, θα αντέξουμε μέχρι να βγούμε νικητές», σημείωσε ο Παναγιώτης Πολίτης, αντιπρόεδρος του ΕΚ Λαμίας, μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΜ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. «Μέχρι σήμερα», σημείωσε, «παρά τις προσπάθειες διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση με διάφορους μηχανισμούς της, έχουμε καταφέρει να κάνουμε πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν (...) Είμαστε μια γροθιά με τους αυτοαπασχολούμενους της ΛΑΡΚΟ, με τις τοπικές κοινωνίες γύρω από αυτή (...) Αυτά που βιώνουμε στη ΛΑΡΚΟ είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής με αυτά που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους. Μας θέλουν σκλάβους για να έχουνε ακόμη περισσότερα κέρδη. Μας θέλουν ανέργους, με ελαστικές μορφές εργασίας, για να μπορούν να ρίξουν ακόμη περισσότερο την τιμή της εργατικής μας δύναμης (...) Θα συγκρουστούμε μέχρι το τέλος. Οσο εκφράζεται η αλληλεγγύη σας, έχουμε το μπόι να τους βλέπουμε κατάματα και να τους αντιμετωπίζουμε στα ίσα».

«Εδώ και έξι μήνες είμαστε στο δρόμο, γιατί η κυβέρνηση πέρασε μια τροπολογία έκτρωμα, που αφήνει 1.200 εργαζόμενους στο δρόμο χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημιώσεις», ανέφερε ο Φώντας Αγγελάτος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία της Εύβοιας, ενώ κατήγγειλε τη συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους.

«Οι εργαζόμενοι παλεύουν να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, το μεροκάματό τους και την ασφάλεια στο χώρο της δουλειάς (...) Η σημερινή συγκέντρωση, δεύτερη μέσα σε ένα τρίμηνο, είναι η απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ», υπογράμμισε ο Δημήτρης Καραγιάννης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων και του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία Αη Γιάννη.

Η κυβέρνηση κομματιάζει τη ΛΑΡΚΟ για να την πουλήσει με τις ευλογίες της ΕΕ, κατήγγειλε ο Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Εδρας της επιχείρησης, ενώ επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους στη χώρα σήμερα σηκώνουμε το ανάστημά μας, υψώνουμε τις γροθιές μας ψηλά και λέμε ένα βροντερό όχι στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, όχι στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου, όχι στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, όχι στον οικονομικό μαρασμό των τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ».

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ανέδειξε ότι η επίθεση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου και συνολικά της χώρας και τόνισε πως ο αγώνας τους «σηματοδοτεί έναν άλλο τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων, πέρα και έξω από τη λογική "ο καθένας κοιτάει την πάρτη του"».

Τέλος, οι Δημήτρης Τσόκας και Μάρκος Κοντιζάς, πρόεδρος και γγ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου αντίστοιχα, εξέφρασαν τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ! Να μη μαραζώσει ο τόπος μας(2024-03-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε, «ένας για όλους και όλοι για έναν»(2022-11-26 00:00:00.0)
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» το μήνυμα του παλλαϊκού ξεσηκωμού(2022-02-22 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθεια σπίλωσης του αγώνα τους(2020-05-20 00:00:00.0)
Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζουμε μια γροθιά, με όπλο την πλατιά αλληλεγγύη(2020-02-20 00:00:00.0)
Λένε "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ(1997-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ